Tõrva muusikakool heitis pilgu läbitud veerandsajandile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõlasid ka kooli rahvamuusikaansambli lood.
Kõlasid ka kooli rahvamuusikaansambli lood. Foto: Vello Jaska

Laupäeval tähistati Tõrva kirik-kammersaalis Tõrva muusikakooli veerandsaja-aastaseks saamist.

Esinesid praegused õpilased, vilistlased ja õpetajad. Üks silmapaistvamaid vilistlasi Angela Kannukene, kes nüüd Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis kompositsiooni õpib, esitas omaloodud klaveripala «Sügis».

«Kooli avamine sai teoks, kui Tõrva asus elama muusikutest abielupaar Aino ja Sulev Orgse. Nende eestvedamisel loodi siin 1981. aastal esmalt Valga lastemuusikakooli filiaal, kus Aino töötas klaveriõpetajana. Hiljem oli ta 20 aastat muusikakooli direktor. Sulev Orgse pärisosaks sai noorte viiuldajate koolitamine,» meenutas praegune direktor Thea Leitmaa juubelipäeva kõnes.

Iseseisev muusikakool loodi linna 1985. aastal, seal asus muusikaharidust omandama 59 õpilast.

«Kõik need aastad on muusikakool töötanud Tõrva gümnaasiumiga ühe katuse all. Nullist rajatud õppeasutusest on saanud elujõuline ja piirkonnale väga vajalik paljude erialadega muusikakool, mille on lõpetanud juba 138 noort. Mitmed on valinud endale muusiku elukutse või tegelevad muusikaga edasi hobi korras,» lisas direktor.

Meenutati ka muusikakooli igavikuradadele rännanud õpetajaid ja õpilasi, nende mälestuseks süütas küünla kooli esimene vilistlane aastast 1987 – Jaan J. Leppik.

Esitusele tuli ka Aino Orgse kirjutatud «Laul tammedest», mis õppenõukogu otsusega kuulutatud Tõrva muusikakooli lauluks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles