Videod! Miks näitlejad Henrik Kalmet ja Ott Sepp ei joo?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joome poole vähem, Ott Sepp
Joome poole vähem, Ott Sepp Foto: Kaader videost

«Joome poole vähem!» kampaania raames on valminud värsked videoklipid, kus näitlejad Henrik Kalmet ja Ott Sepp annavad püstijalakomöödia vormis oma rohkem või vähem usutavad vastused küsimusele, mida alkoholist keeldujad tihti kuulevad: «Miks sa ei joo?».

«Joo poole vähem, naudi poole rohkem!» – nii kutsub liikumise «Joome poole vähem!» peagi linnapildis märgatav plakat üles inimesi poole vähem alkoholi tarbima. Üheaegselt välikampaaniaga ilmuvad nii teleekraanidele kui ka YouTube’i sotsiaalmeedias jagamiseks uued Kinoteatri ja loovagentuur Newtoni koostöös valminud videoklipid.

«Me Eestis oleme harjunud ebanormaalse olukorraga, kus inimene peab põhjalikult põhjendama oma otsust mitte juua. Küsime: «Miks sa ei joo?», aga kui Arno Tali ilukirjanduslik näide välja jätta, siis keegi ei küsi pea kunagi: «Miks sa jood?». See tähendab, et joomine on ühiskondlikult see normaalne olek, mida pole vaja põhjendada, ja mittejoomine ebanormaalus, mis vajab tugevat alibit. Oleks aeg seda olukorda muuta,» arvab Kalmet.

Foto: Siim Vahur

Kampaania eestvedaja ja rahvatervise eksperdi Riina Raudse sõnul on inimeste peamine tagasiside ikkagi see, et kui peole lähed ja alkoholi ei taha, siis tuleb vabandusi otsida. Ta lisab: «Soovime, et meil oleks rohkem vabadusi: kui ei taha, siis ei joo.»

«Joome poole vähem!» on sotsiaalne liikumine, mille eesmärk on mõjutada alkoholitarbimist puudutavaid kirjutatud ja kirjutamata reegleid ning vähendada alkoholitarbimist ja sellest tulenevaid kahjusid Eesti ühiskonnas. Kampaaniat korraldab Terve Eesti Sihtasutus ning seda rahastavad Norra toetused ja Sotsiaalministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles