Naistevahetuse-Moonika: kümme päeva olin põrgus!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistevahetus
Naistevahetus Foto: TV3

Kolmapäeva õhtul jõdis vaatajate ette «Naistevahetuse» hooaja lõpuosa, kus Moonika Rakverest ja Marina Mõtskülast kehtestasid võõras kodus omad reeglid.

Moonika sattus oma ruumikast Rakvere majast kitsasse korterisse ning üksikema Marina jättis oma Mõtsküla pisikese korteri ja seadis end mõnusalt sisse Moonika kodus. Moonikale ei meeldinud elu koos kahe laiskvorstist poisivolaskiga, Marinat hellitati aga nii pereisa kui tütarde poolt nagu kuninga kassi.

Peretütar isegi sättis ja meikis Marinat, et pereisa Aare uut ema nähes rõõmustaks. Ka õhtusööki aitasid tüdrukud Marinal teha, kuid liha jäi ikka tooreks. Kraanikauss oli veel esimese õhtu peo tagajärjel umbes. Kõik vaatasid teemast kaarega mööda.

Räige kurgijaht

Moonika oli Mõtskülas piiblit järgides valmistunud suureks hoidiste tegemiseks ja koos Jaanekiga aiamaale minnes võeti kurkide jaoks lausa neli ämbrit kaasa, aga... «Siin ei ole ju s***gi!» oli Moonika üllatunud, et põllul leidus kõigest üks väike kurgike. Ühiselt otsustati, et olgu või üks kurk, purki tuleb see panna. «See oli ikka räige kurgiotsimine!» osatas Moonika tagantjärele ja leidis, et nii juhtub siis, kui laisad poisid oma kurgipõldu kastmas ei käi. Mõtskülas pandigi marinaad keema ja hakatigi seda ühte kurki sisse tegema.

Masendav külaelu

Moonika oli hoolega Marina ja tema pere kohta külajutte kuulanud ja Mõtsküla elu tundus talle pärast seda ainult masendav. See, et Marina joob ega hoolitse pere eest, oli põhiline, mis Moonikale kõrva hakkas. Isegi lastega polnud uus ema enam üldse rahul. «19 ja üheksa klassi, jutt on ka selline kohtlane, valetab ka see vanem poiss. Kui ema on sihukene, pole lastest ka  midagi tahta!» Moonika paristas kõik ühekorraga välja ja lisas: «Õudukas on see elu siin!»

Aare on aga naiste eest hoolitseja ja tema tegi uuele emale rõõmu sellega, et viis ta mere äärde jalutama ja ujuma. Marina oli liigutatud: «See on ime, ma olen nagu paradiisis, palmid on vaid puudu!» Marina sai viimati mere äärde viis aastat tagasi.

«Ma olen löödud, masenduses, tahan koju, WCs ei tõmmata vettki peale!» oli Moonika poiste peale vihane. «Ma elan selle kõrval paradiisis, isegi kui mul see joodik mees seal on!»

Enne, kui Moonika jõudis poistele uue ema reeglid teatavaks teha, saabus Mõtskülla ootamatult Jaaneki õde, kes ei tahtnud kaamerasse jääda ega ka võtteplatsilt ära minna. Moonika ega Jaanek saanud aru, miks ta tuli või mida tahtis ning õde ei selgitanud ka.

Uud reeglid Mõtskülas

Moonika ei jätnud seda asja niisama. Kuna viis päeva oli möödas ja täpselt uue ema reeglite kehtestamise aeg: «Reegel number üks - vanem õde läheb minema!» Jaanek ei teinud õe minemasaatmisest mingit probleemi. Moonikal oli veel reegleid.Poisid istusid voodiotsal ja kuulasid paide nägudega, et hambaid tuleb pesta, ei tohi riideid ega suitsukonisid laiali jätta, voodi tuleb hommikul ära teha, käsi pesta, enda järelt koristada...

Uued reeglid Rakveres

Marina teatas, et uue reeglina saabub tüdrukutele arvutikeeld. Marina meelest pole vaja neil arvutis passida, kudugu parem. «Süüa hakkame koos tegema,» nõudis Marina. Sellega olid kõik nõus, sest uue ema söögitegemisse nad eriti ei uskunud.

Grillipidu pandi püsti mõlemal pool kohe, kui uue ema reeglid teatavaks saanud. Jaaneki meelest võis uue ukse ostmiseks mõeldud raha eest pidu pidada küll ja sõbrannad kutsuti kohale. «Grillipidu läks üle käte,» teatas Moonika järgmisel päeval, kui kasvuhoones ja maja ümber toimunud suveöist läbu kommenteeris.

Kuidas kulutada 15 000 krooni?

Mõlemale perele oli kulutamiseks 15 000 krooni. Moonika keeldus Jaaneki autokooli eest maksmast, ehkki pere seda ootas. Tema meelest ei suudaks Jaanek ei kooli läbida, lube hoida, ega autot osta. Tema otsustas, et raha läheb uutele akendele ja koolilauale. Moonika võttis oma kätte ka kapis olnud pere ukseraha jäänused ja teatas, et uks tuleb ja aknad ka.

Marina teatas, et 15 000 krooni eest on Rakvere perre autot vaja. Põhjuseks see, et peretütar Elina sõitis ema auto mahakandmisele ja nüüd Moonikal autot polegi. Sellest rahast piisas korralikult sõitva auto jaoks küll.

Tuline kohtumine

Perede omavahelisel kohtumisel ühise laua taga ei suutnud Moonika end kaua vaos hoida. Kõik, mis kümne päeva jooksul kogunenud, paiskus välja.

Esmalt pisarad ja seejärel karmid sõnad teise pere kohta: «Mõttetu pesakond!» «Keegi sõi mind kogu aeg, aga kolmandal päeval pesin linad puhtaks, siis enam ei söönud,» kurtis ta Aarele.

«Kümme päeva olin põrgus, poiss ütleb, et teil on kõik mõttetu ja nii ongi. Poiss pane kooli! Üks valetamine ja vassimine seal käib!» teatas Moonika Marinale. Moonika lõpetas on solvumiskõne pateetiliselt: «Katsuge natukese allpoolt ülespoole tõusta.»

Marina ei osanud muud vastu öelda, kui: «Ma arvan, et tuleme külla. Loodan, et sul selle vastu midagi pole?» «Ei kommenteeri!» nähvas Moonika.

Alles kodus sai Marina, kes muidu alati kõigega nõus on, sõnad suust välja: «Ta solvas mind. Tema kodu ei ole ka ideaalne, seal on üürimaja, kus on vana mööbel. Kas tema, kui tal ei oleks meest, saaks elada nagu mina? Vaevalt küll, igaüks ei oska.»

Kümme päeva teises peres ei muunud kummagi ema maailmapilti karvavõrdki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles