USAs on «enesetapjatest hirved»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirv
Hirv Foto: SCANPIX

Paljudes riikides on maanteede ääres loomade teele jooksmise eest hoiatavad sildid, kuid USAs hoiatatakse «enesetapjast hirve» eest.

Hoiatussilt «Suicidal deer» asub Illinoisis Fordi maakonnas asuva tee ääres koos märgistusega, et selliseid hirvi leidub viie miili (kaheksa kilomeetrit) ulatuses, edastab Huffington Post.

Fordi maakonna teeohutusametniku Ron Hilligossi teatel sai ta selle sildi idee oma sugulaselt, kes saatis talle Colorados asuva samalaadse sildi foto.

«Leidsin, et ka meie vajame sellist hoiatussilti, kuna siin on olnud juhtumeid, milles hirved on ootamatult teele hüpanud,» teatas ametnik.

Fordi maakonna teeohutusamet tellis neli «suitsidaalse hirve» silti, millest esimene pandi üles kuus nädalat tagasi.

Ametnikud loodavad, et see silt teeb autojuhid valvsamaks ja ettevaatlikumaks. Möödunud aastal oli Fordi maakonnas 33 juhtumit, milles auto põrkas kokku teele sattunud hirvega.

Asjatundjate sõnul ei ole sellised kokkupõrked ohtlikud ainult hirvele, vaid ka inimestele.

USA statistika kohaselt hukkus 2015. aastal hirve-auto kokkupõrkes 150 inimest ja rohkem kui 10 000 sai vigastada.

Liiklusspetsialistide sõnul ei peaks autojuht järsult pidurdama, kui näeb ootamatult teele jooksnud hirve, sest see võib talle endale saatuslikuks saada.

Looma teele sattudes võib autojuht sõita vastu puud, kivi, mõnda muud objekti või veekogusse.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles