Breigifestival “Battle of EST” ootab laupäeval Tartusse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Battle of EST" toob taas Tartusse kokku breikarid.
"Battle of EST" toob taas Tartusse kokku breikarid. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Sel laupäeval, 27. novembril toimub Tartu Vanemuise kontserdisaalis kümnendat korda tänavatantsuvõistlus “Battle of EST”, millel osaleb mitu maailmakuulsat breigimeeskonda

Eesti breiktantsu liidu korraldatav “Battle of EST” (BOE) pidi esialgu toimuma kahel päeval, reedel Tallinnas ja laupäeval Tartus.

“Plaanid on väliskülastajate ja tantsijate soovil ning logistilistel ja korralduslikel kaalutlustel muutunud, mistõttu toimuvad “BOE10” kõik võistlused harjumuspärases vormis vaid laupäeval Tartus,” teatas “BOE10” korraldaja, Eesti breiktantsu liidu president Oliver Soomets. “Palume vabandust kõigilt, kellele ümberkorraldus ebamugavusi põhjustas. Loodame näha siiski kõiki laupäeval Tartus võistlusele kaasa elamas. Tantsijatelt oleme saanud peaasjalikult vaid positiivset tagasisidet ja võistlus toimub endise hooga, ainult ühepäevasena.”

Soometsa kinnitusel ei ole võistlejate koosseisus midagi muutunud ja seekordsel “BOE-l” on oodata tulist tantsulahingut mitme rahvusvaheliselt tunnustatud VIP-crew’ vahel, kellele lähevad vastu nii eelmise aasta “BOE” tiitlikaitsjad Venemaa tiimist Zames kui Eesti breigipunt Phenomenon.

“Nagu ka varem, oleme “BOE-le” kutsunud breigitiimid selle ala parima tasemega võistluste tippude hulgast,” lisas Soomets. “Näiteks on sel aastal tulemas üheks parimaks bboy’de trupiks peetav Repstyles tänavatantsude hällist USAst. Samuti Soome, Rootsi, Saksamaa ja Prantsusmaa parimad breigitiimid.”

Varasemalt meeskondlikule breiktantsule keskendunud “Battle of EST” tänavusel festivalil näeb paari eelneva aasta eeskujul taas kõrgetasemelist tantsuheitlust ka individuaalsetes võistluskategooriates ning teisteski tantsustiilides peale breigi – näiteks hiphop-, newstyle- ja house-tantsus ning popping’us.

Võistlusele on kokku saabumas sadakond tantsijat 12 riigist.

Võistluse esimene pool hõlmab individuaalsete võistlusalade kvalifikatsioone (üks-ühe vastu bboy, bgirl, hiphop, house, newstyle, popping) ja break crew battle’eid, kus lähevad vastamisi viieliikmelised breigitiimid. Kuus parimat break crew’d pääsevad finaali juba tunnustatud VIP-meeskondadega võistlema.

Tantsijaid hindavad maailmakuulsatest breikaritest kohtunikud: Xisco tuntud Hollandi tiimist Hustle Kidz, mõne aasta tagune Saksamaa breigimeister Moe B-Town Allstars tiimist ning rahvusvaheliselt tunnustatud Taani tantsija ja koreograaf Marky Mark tiimist Rythmatiques.

Kes plaanis külastada festivali reedel Tallinnas ega soovi minna laupäeval Tartusse, nende piletid ostavad tagasi Piletimaailma müügipunktid. Tartus kehtivad ka Tallinna ürituse piletid, samuti vahetatakse kohapeal festivalipassid Tartu ürituse pileti vastu ja tagasi makstakse piletivahe.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles