Atraktiivsus sõltub sellest, kuidas pead kallutatakse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atraktiivsus sõltub sellest, kuidas kallutatakse pead
Atraktiivsus sõltub sellest, kuidas kallutatakse pead Foto: SCANPIX

Austraalia Newcastle`i ülikooli psühholoogide sõnul mängib atraktiivsuses tähtsat rolli see, kuidas pead kallutatakse.

Uuring näitas, et naised ja mehed saavad end ahvatlevamaks teha sellega, kui pea asendit muudavad, kirjutab Daily Mail.

Naised muutuvad seksikamaks ja pilkupüüdvamaks siis, kui nad oma pea pisut ette ja üles lükkavad. Mehed aga peaksid kaaslase tähelepanu köitmiseks pead pisut taha lükkama ning pilgu ninale joondama.

Uurijate arvates on seksikate peahoiakute tagas see, et naised ja mehed on tavaliselt erinevat kasvu.

«Kui mehed kallutavad oma pea pisut taha, siis see annab naistele, kes on mehest lühemat kasvu, võimaluse nägu paremini näha. Kui aga naine lükkab pead pisut ette, siis kindlustab ta sellega, et mees ta nägu paremini näeks,» selgitasid psühholoogid.

Uuringu tegi psühholoogidest abielupaar Darren Burke ja Danielle Sulikowski.

«Inimeste näo atraktiivsust on uuritud mitmel viisil. Meie tähelepanu keskendus sellele, kuidas peahoiak aitab vastassoo jaoks meeldivam välja näha. Tulemused näitasid, et vastassugu mõjutas see, kuidas ja mis suunas pead oli kallutatud,» selgitas Burke.

Teadlased tegid naiste ja meeste nägudest ka kolmemõõtmelised arvutijoonised. Näod pandi viide erinevasse asendisse. Vabatahtlikud katsealused pidid ütlema, millist peakallet nad kõige atraktiivsemaks pidasid ning samas hindama ka nägude naiselikkust ja mehelikkust.

Sulikowski sõnul andis uuring ka mõningat informatsiooni selle kohta, kuidas partnerit valida võidakse.

Teadlased plaanivad järgmiseks uurida flirtimisel kasutatavaid alateadlikke pealiigutusi ning kuidas need päriselus toimivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles