Video: segadus kängurufotode ümber – kas sureva kaaslase lohutamine või paaritumismängud?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kängurud
Kängurud Foto: Youtube

Selle nädala alguses hakkasid maailma- ja sotsiaalmeedias levima fotod, millel on näha kolme känguru, kellest üks nagu haaraks surevast kaaslasest.

Fotod kängurudest tegi Queenslandi elanik Evan Switzer, kui ta oli hommikul koeraga jalutamas, edastab news.com.au.

«Känguru haaras kaaslasest ja tahtis teda maapinnalt tõsta, kuid kaaslane ei tõusnud. Isane keerles maas oleva emase ümber mõnda aega. Arvan, et tegemist ole sureva känguruga ja teine tundis, et ei saa tema heaks enam midagi teha,» teatas austraallane.

Austraalia loodusmuuseumi teadlase Mark Eldridge`i, kes samuti fotosid nägi, arvates ei ole tegemist surmastseeniga, vaid viitab pigem isase ja emase vahelisele armumängule enne paaritumist.

«Suurepärased fotod, kuid neil toimuvat on valesti tõlgendatud. Isane on silmnähtavalt pinges ja ärritunud, ta on jahutamiseks esikäppi lakkunud. Isane on seksuaalselt erutatud, sellele viitavad genitaalid. Kängurutel asub peenis munandite taga,» selgitas teadlane.

Ta lisas, et isane tahtis vastupunniva emase maapinnalt üles tõsta, et püsti seistes temaga paarituda.

Pildil olev kolmas känguru võib olla emase poeg eelmisest pesakonnast.

Fotod teinud Switzeri teatel kaitses isane känguru samas oma territooriumi, ajades teised isased eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles