Eurotunneli juurde tekitatakse põgenike tõrjumiseks veetakistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotunnel
Eurotunnel Foto: SCANPIX

Eurotunneli eest vastutavad Briti ja Prantsuse ametnukud teatasid, et tunneli juurde tekitatakse  veetakistus, mis aitab senisest efektiivsemalt Prantsusmaalt Ühendkuningriiki pürgivaid põgenikke tõrjuda.

Eurotunneli ametnikud avavad sõna otseses mõttes veesüsteemi, mis Põhja-Prantsusmaal  tunneli ümbruse üleujutab, edastab The Local.

«Tunnel on ehitatud kindluse põhimõttel, sellel on drenaažisüsteem koos vallikraavidega. Kasutame süsteemis olevat vett vallikraavide täitmiseks. Vesi on heaks takistuseks neile, kes tahavad ebaseaduslikult tunnelisse siseneda,» teatas Eurotunneli Prantsusmaa poolne esindaja.

Eurotunneli Prantsuse sissepääs rajati soisele alal, mis omakorda aitab kaasa loodusliku veetõkke tekkele.

Enne vallikraavide kasutuselevõttu eemaldati paigast 100 hektari ulatuses puid, põõsaid ja muud taimestikku, et ala selgelt nähtav oleks.

Metsast ja soist ala kasutasid varem agaralt ära Calais` Uues džunglis elavad põgenikud, kes lootsid salaja tunnelisse pääseda ja selle jalgsi läbides Suurbritanniasse jõuda.

Möödunud suvel ründas 1500 pagulasest koosnenud rühm tunnelit, mis sundis märulipolitseid kasutama nende takistamiseks pisargaasi.

Selle aasta jõulude ajal tegid sajad migrandid uue massikatse tunnelisse pääsemiseks.

Üks vähestest, kes Prantsusmaal Eurotunnelisse pääses, selle jalgsi läbis ja Ühendkuningriiki jõudis, on 40-aastane sudaanlane Abdul Rahman Haroun. Enamikul põgenikel nii hästi läinud ei ole. Briti saartele pääseda üritanute seas on alates möödunud juunist kuni siiani hukkunud 15 inimest.

Wikipedia: Eurotunnel on La Manche'i väina kitsama osa ehk Calais' väina alla kaevatud tunnel, mis ühendab Suurbritanniat ja Prantsusmaad. Tunneli üks ots asub Kenti krahvkonnas Folkestone'is, teine Pas-de-Calais' departemangus Coquelles'is.

Tunnel avati 6. mail 1994.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles