Kirjandusõhtul kõlab meeste luule

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Belials.
Veiko Belials. Foto: PP

Homme õhtul on kõik kirjandushuvilised oodatud Pärnu peatänaval Johannes Barbaruse nimelises kontrakultuuri keskuses toimuvale kahepäevasele tasuta kirjandusfestivalile “2 ilu festival”, mis sel aastal keskendub futurismile.

Homme õhtul algab keskuses luuleõhtu, kus astuvad oma loominguga üles luuletajad Veiko Märka, Kaupo Meiel ja Veiko Belials (pildil). Samuti saab näha skandaalkunstnik Allah Pugatchova piltide retrospektiivi. Luuleõhtule järgneb kirjanike disko Frens Cafés, kus autorid mängivad kuulajatele oma lemmikmuusikat. DJ staatuses on Kaupo Meiel, Toomas F. Aru ja (:)kivisildnik.

Laupäeva lõunal algab kontrakultuuri keskuses kirjanike sümpoosion “Kirjandus, futurism või anakronism”, kus vestlusringi juhib (:)kivisildnik ja kuhu Vene futurismist tuleb kõnelema Vaapo Vaher.

Kolmandat korda toimuva kohaliku kirjandusürituse vedaja on Pärnumaal tegutsev kirjanik (:)kivisildnik. “Inimkond tuleb päästa loomastumisest. Väga tähtis on, et inimestes säiliks kirjaoskus ja kunstimaitse,” rõhutas ta.

Festivali mõte on algusest peale olnud rõhutada kahe ilu olemasolu. Esimest ilu saab näha iga päev, kui keerata lahti telekas või lapata klantsajakirju.

Sisemine ilu asub meie peas ja selle sähvatusi on võimalik samuti kujundada. (:)kivisildnik nimetab sisemise ilu disainimise antiikse meetodina kirjandust ning luulet.

Ja kuna meesluule on Eesti luule nõrgem pool, astuvadki üritusel üles just meesluuletajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles