Koit Toome esimene esinemine oli katastroofiline: näpuotstest lõi leek välja!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome ja Sarah 90ndatel
Koit Toome ja Sarah 90ndatel Foto: Kanal 2

Laulja Koit Toome rääkis Kanal 2 saates «Pöörased üheksakümnendad», et tema elu esimene lavakogemus oli katastroofiline.

1995. aasta suvel toimus Pärnu vallikäärus Eesti Hit 3 galashow, kus olid kohal absoluutselt kõik toonased superstaarid. 

Code One'i jaoks tähendas see esimest lavakogemust.

«Koit Toome ei olnud ju kunagi laval olnud ja ta hullult pabistas,» meenutas Alari Kivisaar. «Ta ütles, et kuule Kivisaar, sina tead ja ajad juttu, anna mulle mingit nõu, et kuidas ja mida. Tal olid ikka närvid täitsa läbi.»

«Ma olin kohutavalt närvis ja ma õudselt põdesin seda, et mu lavaparter oli neli aastat vanem. Mina olin ikka poisike, ma kandsin isegi särgi all patšokke,» muigas Koit.

«Me olime siis laval ja niigi olid silme eest must ja põlved värsisesid, ei osanud kuskile astuda aega midagi öelda,» meenutas Koit. «Ja siis pannakse ansambel Jami lugu käima! Siis oli selline tunne, et ma vajuks lava alla kohe. Lihtsalt kõik oli nii valesti, kui üldse sai olla.»

Tõeline tuleproov ootas Koitu sel õhtul veel ees.

«Esinen seal ja tüdrukud lava ees hüppavad, et oh, ma olen televiisorist näinud ja ma tean, et minnakse mõnikord ja lüüakse patsu tüdrukutele. Et ma proovin ka. Ma läksin lava ette, aga vihma hakkas vahepeal sadama. Need tüdrukud seisid vee sees kuidagi,» seletas Koit.

Vihm oli märjaks sadanud nii publiku, helitehnika kui igal pool vedelevad kaablid.

«Ma laulsin ja nii, kui ma näpud välja sirutasin, lõi näpuotstest leek välja. Kogu vool käis läbi minu ja need tüdrukud said laksu endale. Tüdrukud ehmatasid ära, mina ehmatasin ära, me kõik saime elektrišoki,» rääkis Koit. 

«Me esitasime ainult kolm lugu, aga tagaruumis istusin ja mõtlesin, et nii karm see showbusiness ongi - mina seda küll vastu ei pea!» naeris Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles