Video:USAs ja Mehhikos uuritakse Sean Penni seotust Mehhiko narkoparuniga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Penn (vasakul) surumas kätt Mehhiko narkoparuni Joaquin Guzmaniga. Pildi avaldas väljaanne Rolling Stone
Sean Penn (vasakul) surumas kätt Mehhiko narkoparuni Joaquin Guzmaniga. Pildi avaldas väljaanne Rolling Stone Foto: SCANPIX

Möödunud nädalalõpul sai avalikuks, et Hollywoodi staar Sean Penn reisis Mehhikosse ja tegi seal intervjuu maailma kõige tagaotsitavama narkoparuni Joaquin Guzmaniga, kelle hüüdini on El Chapo.

Uudisteagentuuri AFP teatel sai kohtumine Penniga narkoparunile saatuslikuks, sest tänu sellele jõuti ta jälile ja tabati.

Penn kohtus Guzmaniga Mehhikos salapaigas kolm kuud enne seda kui USA ja Mehhiko võimud ta asukoha teada said.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) koostöös Mehhiko politseiga küsitleb Penni, kuna pärast möödunudaastast oktoobrikuist silmas silma kohtumist jätkasid mehed suhtlemist sotsiaalmeedia abil.

Narkokartellide juhte ja liikmeid intervjueerinud Mehhiko ajakirjanikud kaotavad tihtipeale elu, kuid Sean Penn ei ole mehhiklane ega ka ajakirjanik, vaid esimese suurusjärgu filmistaar. Mehhiko võimude andmetel kostitas Guzman Penni kui oodatud külalist.

Penn pääses narkobossi jutule Mehhiko näitlejanna Kate del Castillo abil, sest Guzman on del Castillo suur fänn.

Mehhiko võimude teatel saab Guzman oma paljastamises süüdistada Penni, kelle ta kutsus oma salapaika, mis asub Durango osariigis. Penn intervjueeris El Chapot eesmärgiga teha temast eluloodraama.

«Ma ei ole uhke selle üle, et suhtlesin tagaotsitud kurjategijaga ja ma ei ole soovinud temaga koos ka selfie`le jääda. Olen piisavalt näinud videoid, milliseid julmusi Mehhiko narkokartellide vahelises sõjas kasutatakse, » teatas Penn.

USA võimude sõnul ärples El Chapo Penni ees, et ta on kõige laiema haardega narkoparun, kes varustab kogu maailma heroiiniga.

 «Tabasime lõpuks selle «laia haardega» narkoparuni ja saadame ta jäädavalt trellide taha,» lisasid esindajad.

El Chapo oli aastakümneid Mehhiko Sinaloa kartelli eesotsasning teda peeti maailma üheks ohtlikumaks narkoäritsejaks. Tal õnnestus kaks korda vanglast põgeneda, viimane kord 1,5 kilomeetrise tunneli abil, mille kaevas vanglast välja põllule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles