Euroopa Filmiauhinnad 2010 õhtujuht Eestist on Märt Avandi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi
Märt Avandi Foto: Arno Saar / Õhtuleht

4. detsembri õhtul Solarise keskuses toimuvat Euroopa 23. filmiauhindade tseremooniat asuvad juhtima Eesti näitleja Märt Avandi ning seda tööd varemgi teinud Saksa koomik Anke Engelke.


Nii teatrist, filmilinalt kui ka telesaadetest tuntud Eesti näitleja Märt Avandi kõrval Euroopa Filmiauhinnad 2010 teise õhtujuhina üles astuv Anka Engelke on Saksamaa populaarse komöödia-show «Ladykracher» näitleja ning produtsent.
 
Euroopa Filmiakadeemia ootab auhinnatseremooniast osa võtma enam kui 1400 külalist. Teiste seas võtab galast osa Šveitsi näitleja Bruno Ganz, keda Euroopa Filmiakadeemia tunnustab tänavuse elutööpreemiaga. Ka saabub Tallinna oma saavutuste eest maailmakinos Euroopa Filmiakadeemia preemiat vastu võtma filmihelilooja Gabriel Yared, kes astub lisaks üles 2. detsembril aset leidval Brüsseli Filharmoonikute suurejoonelisel filmimuusikakontserdil Estonia kontserdisaalis.
 
Euroopa filmiauhindade pidulik jagamine toimub igal teisel aastal Berliinis, vahepealsetel aastatel aga mujal. Tänavu 23. korda toimuvat filmisündmust on au võõrustada Tallinnal – Euroopa Filmiauhinnad 2010 suurejooneline tseremooniaõhtu leiab aset 4. detsembril Solarise keskuses. Sündmust kannab üle Eesti Televisioon ning üritusele on võimalik otseülekandena kaasa elada ka veebis.
 
Lisaks filmistaaridest nimekatele väliskülalistele, Euroopa Filmiakadeemia liikmetele ja mitmesajale ajakirjanikule, kes selleks puhuks Tallinna sõidavad, jõuab Solarise keskuses korraldatav auhinnatseremoonia enam kui poolesaja riigi televaatajate ette.
 
Euroopa Filmiauhinnad 2010 korraldajad Tallinnas on Euroopa Filmiakadeemia, EFA Productions ja MTÜ EFA 2010 ning partneriteks Tallinna linn, SA Tallinn 2011, Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Eesti Rahvusringhääling, Euroopa Liidu meediaprogramm, Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival, BDG, TNT Express, Eesti Gaas, Estonian Air, Meyer Sound, Wisewater, Piper-Heidsieck, Swissotel Tallinn, Max Factor ja Postimees.
 
Lähemat infot Euroopa Filmiauhinnad 2010 kohta leiate aadressilt www.europeanfilmawards.eu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles