Pärnu kesklinnas algab tohuvabohu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kerikmäe improvisatsioonis koos Michel Donedaga.
Taavi Kerikmäe improvisatsioonis koos Michel Donedaga. Foto: www.youtube.com

Rüütli tänaval asuv J. Barbaruse nimeline kontrakultuuri keskus alustab üritustesarjaga “Tohuvabohu muusika asemel”, kus tutvustatakse kaasaegset elektroakustika ja -tehnoloogilist muusikat.

Keskuse inimhingede inseneri Toomas F. Aru teatel ilmus mõiste tohuvabohu muusika asemel kultuurilukku 1936. aastal, kui Nõukogude ajalehes Pravda määratleti Dimitri Šostakovitši muusikat teosest “Leedi Machbeth Mtsenski maakonnast”.

“Lehes anti Šostakovitši teosele anonüümne hinnang, mis mõjus heliloojale rusuvalt,” seletas Aru. “Proovime seda tohuvabohu siis eemaldada ja anda võimaluse autoritel ja sellel üritustesarjal seletada oma tõekspidamisi kaasaegsest muusikast,” selgitas Aru.

Esimese autorina tutvustab keskus sel laupäeval eesti heliloojat, muusikut ja muusikaõpetajat Taavi Kerikmäed, kes on lõpetanud Eesti muusikaakadeemia klaveri erialal ja Lyoni kõrgema riikliku muusika ja tantsu konservatooriumi magistriõppes kaasaegse muusika interpretatsiooni erialal.

Kerikmäe on esinenud Eestis eri jazz-kooslustes, ta tunneb huvi elektroakustika ja tehnoloogilise muusika vastu. Peale kontserttegevuse õpetab Kerikmäe EMTAs kaasaegset muusikat ja improvisatsiooni. Muuhulgas korraldab koos Mart Sooga improvisatsioonilise muusika üritust “ImproTest”.

Kerikmäe on avaldanud viis plaati, millest viimane, koos Michel Donedaga avaldatud “Krime”, ilmus tänavu.

Üritus algab laupäeval, 27. novembril kell 21 ja on kõigile tasuta. Edaspidi plaanib Aru korraldada tohuvapohu üritusi kaks korda kuus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles