Jacques Cousteau kuulus laev seilab paari kuu pärast jälle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calypso Prantsusmaal Bretagne`is enne renoveerimist
Calypso Prantsusmaal Bretagne`is enne renoveerimist Foto: SCANPIX

Prantslases mereuurija Jacques-Yves Cousteau kuulus laev Calypso on paari kuu pärast taas valmis seilama, teatasid laeva nüüdsed omanikud.

Calypso oli 1960. – 1970. aastatel paljudele televaatajatele tuttav teadusseriaalist « Undersea World of Jacques Cousteau» (Jacques Cousteau veealune maailm), edastab The Local.

Cousteau ühingu teatel uppus Calypso 1996. aastal Singapuris, kus seda rammis teine alus. Calypso oli siis teel Hiina Kollasele jõele ekspeditsioonile.

«2016. aasta märtsi lõpul peaks renoveeritud Calypso lahkuma laevatehasest, et uut elu alustada. Kapten Cousteau uhkusest saab taas mered ja ookeanide saadik,» teatas Cousteau ühing.

Calypso jõudis parandamiseks 2007. aastal Prantsusmaale Bretagne`is asuvasse dokki, kuid siis tekkisid rahalised probleemid.  Laevaparandajad andsid Cousteau meeskonna kohtusse nõudmisega saada laevaremondi eest 300 000 eurot.

Cousteau kaaslased kogusid vajaliku summa annetustega.

1942. aastal valminud Calypso oli Teise maailmasõja ajal Briti miinitõrjelaev, pärast sõda 1949 - 1950 Malta liinilaev ning Cousteau ostis aluse 1950. aastal.

Wikipedia: Jacques-Yves Cousteau (11. juuni 1910 – 25. juuni 1997) oli prantsuse mereväeohvitser, maadeuurija, ökoloog, filmiprodutsent, teadlane, fotograaf ja kirjanik, kelle huviala oli maailmameri ja kõik vee-eluvormid. Ta oli akvalangi arendaja ja Prantsuse Akadeemia liige. Teda tunti ka kapten Cousteau'na (Commandant Cousteau).

Cousteau Calypso on kolme tekiga 42-meetrine laev, mille maksimumkiirus on kümme sõlme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles