Vaata: 2015. aasta parimaks liikuvaks fotoks valiti eestlase töö

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti fotograaf Virgo Haan
Eesti fotograaf Virgo Haan Foto: Facebook

Maailma kõige tunnustatuma niinimetatud liikuvate fotode programmi tootja Flixel valis 2015. aasta parimaks liikuvaks fotoks Brathwait watches reklaami, mille autoriks on Eesti fotograaf Virgo Haan. 

Žürii valis esmalt kõikide 2015. aastal Flixel-i programmiga loodud piltide seast 10 parimat ja rahvas sai neist valida 3 parimat.

Võistluse tulemused leiab SIIT.

Äge võidutöö on üleval SIIN.

Liikuv foto ehk cinemagraph on tavalise staatilise foto ja video hübriid, kus on ühendatud nende kahe parimad omadused: fotograafia võime tabada üht väga konkreetset hetke ja video liikuvus. See on pilt, kus väikene osa sellest liigub ja on igaveses hüpnootilises korduses.

Liikuvaid fotosid saab näidata kõikidel digitaalsetel ekraanidel ja eriti populaarsed on need Facebookis ja Instagramis. Liikuvad fotod valiti ka 2015. aasta kõige olulisemaks Instagrami trendiks, kuna need saavad vaataatelt kuni 5,6 korda suuremat tähelepanu võrreldes staatiliste piltidega.

Fotograaf Virgo Facebookis ja Instagramis.

#braithwaitwatches #bicycle #cinemagraph #seamlessloop #aughtum #sonya7rii

A video posted by V I R G O H A A N (@virgohaan) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles