Video: uudishimulikule öökullile pakkus liikluskaamera huvi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montreali liikluskaamerasse jäänud öökull
Montreali liikluskaamerasse jäänud öökull Foto: SCANPIX

Kanada Montreali liikluskaamerate ette jäi mustvalge sulestikuga öökull, kelle taustal on näha lumist maastikku ja teid.

Kanada meedia teatel lendas lind 3. jaanuaril otse kiirtee 40 ja Sources Boluevardi kaamerate suunas nagu talle oleks kaamerad huvi pakkunud.

Kanada transpordiminister Robert Poëti edastas öökullist pildi eile hommikul sotsiaalmeedias ning hiljem avalikustas Quebeci provintsi liikluspolitsei linnust video.

Kanada McGilli linnuvaatlusjaama juht Barbara Frei sõnul oli tegemist noore emase öökulliga, kes otsis maandumispaika.

«Ta valis kiirtee ala, kuna see on avatud ja suur ning lähedal on aas, kust ta leiab sööki, kelleks on väikenärilised,» selgitas asjatundja.

Ta lisas, et öökullid maanduvad kõrgetel valgustuspostidel või teistel postidel, kui nad on jahil, sest kõrgelt avaneb hea ülevaade.

Frei teatel liiguvad Kanada öökullid talvel polaaraladelt lõunapoole ning selle tõttu kohtab neid ka Quebecis ja Ontarios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles