Californias päästeti 1000 rotti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Californias päästeti 1000 rotti
Californias päästeti 1000 rotti Foto: SCANPIX

USAs Californias Los Angeleses avastati ühest majast suur rotipesakond, kuhu kuulus 1000 rotti.

Väidetavalt sai pesakond alguse sellest, et majaomanik võttis ühe tiine roti oma lemmikuks, edastab San Jose Mercury News.

Sündis esimene pesakond poegi ja need hakkasid hiljem omakorda paljunema.

Rotte oli lõpuks nii palju, et nad tekitasid majale kahju, närides igasse võimalikku kohta auke. Maja põrand oli kaetud rottide väljaheidetega ning seinaisolatsioon oli mitmest kohast maha rebitud.

Rotiomaniku naaber teatas sellest telesaatele «Hoarders». See saade näitab inimesi, kes ei suuda liigsetest asjadest ja prahist loobuda ning on sellega hädas.

«Majas olid ka rotipuurid, kuid enamik neid oli lahti. Majja sisenedes sattusime keset rotimerd, neid oli kõikjal,» meenutas loomapäästja Lauren Paul.

Loomapäästjad toimetasid 1000 närilist San Joses asuvasse loomapoodi Andy´s Pet Shop, kus nad paigutati vabasse 465-ruutmeetrisse ruumi.

Päästjad ja loomapoe omanikud on kindlad, et rotid leiavad endale uued peremehed.

«Meie seisukoht on, et maailma jaguneb kaheks  - ühel poolele on need, kellele rotid meeldivad, teisel poolel aga rotivihkajad,» lausus Lauren Paul.

Rotiprobleemiga kimpu jäänud isik saab psühholoogilist ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles