Märt Avandi: muidugi on Kuldgloobused ja Oscarid olulised

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Vehkleja"
"Vehkleja" Foto: Kaader filmist

Märt Avandi rääkis «Pealtnägijas», et ta ootab Kuldgloobuste galat suure põnevusega.

Pühapäeval jagatakse Los Angeleses filmiauhindu Kuldgloobuseid ning Soomlaste «Vehkeja», mille peaosas on Avandi, kandideerib parima võõrkeelse filmi auhinnale. 

Avandi rääkis, et Kuldgoobused ja Oscarid on saanud tema jaoks varasemast olulisemaks.

«See on täiesti imelisel kombel, mitte üldse liialdatult, kuidagi meile lähedal, need Kuldgloobused ja Oscarid, mis kolm aastat tagasi oleks tundunud utoopilisena. Muidugi on see oluline. See on oluline, et Eesti film saab tähelepanu juba teist aastat järjest. Eriti on see praegusel hetkel minu jaoks oluline, sest mul avaneb võimalus minna Kuldgloobuste galale,» 

Avandi ootab sellelt reisilt palju unustamatuid hetki.

«Ma ootan võimalikult palju hetki, kus mul jääb karp lahti ja ma lihtsalt vaatan, nagu kolmeaastane poiss, siia ja sinna. Et näe, tema on siin ja ma näen päriselt kõike. Ma lähen USAsse esimest korda ja ka see on mulle uus ja huvitav,» tunnistas ta. 

Avandil on smoking kapis olemas.

«Ma sain selle Euroopa Filmiakadeemia auhindade galalt kunagi ammu, kui ma seda koos Anke Engelkega siin Tallinnas juhtisin. See smoking anti mulle ja see oli väga ilus smoking. Ilmselt ma võtan selle kaasa, sest mul pole ühtegi teist,» naeris ta.

«Vehklejat» filmides ei osanud näitleja aimatagi, et sellest võib nii edukas linateos saada.

«Mul ei tulnud seda mõtet pähegi. Esiteks ei olnud ka Mandariinide edu veel siis olnud. See tuli siis, kui meie olime võtetel. Seega ei tulnud meil pähegi, et see jõuaks kuhugi nii kõrgele tasemel. Ise selles sees olnuna on väga keeruline objektiivselt hinnata, kas see on hea film. Küllap ta siis on. Usume seda siis. Seda on lihtne uskuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles