Norrakaid vapustas anorektikust koolikiusatu surmajuhtum

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Norra meedia on viimastel päevadel laialt kajastanud söömishäire anoreksia ja koolikiusamise all kannatanud teismelise tüdruku surmajuhtumit.

Nälgimise tõttu surnud 13-aastane tüdruk leiti 31. detsembril 2015 ta kodust Beitostølenis.

Politsei arvates võib tüdruk surra mitu päeva varem ja ema püüdis tütre surma varjata. Tüdruku toast leiti avamata jõulukinke, mida ta surma tõttu ei jõudnud teha.

Lahkamisarstide teatel oli teismelisel anoreksia ja ta suri nälga. Surmaaeg on täpsustamisel.

Tüdruku 40-aastane ema viidi psühhiaatriakliinikusse kontrolli ja ravile, samas kahtlustatakse teda lapse hooletusse jätmises.

Uurijad said emaga esimest korda vestelda eile, kuid naise advokaadi arvates ei olnud ta klient eriti suhtlusaldis.

Norra meedia andmetel käis tüdruk Oslo lähedases koolis, kus ta sattus kiusamise alla ja tal tekkis söömishäire. Ta vahetas kooli, kuid seal toimus sama protsess, kui klassikaaslased said teada, et teda eelmises koolis kiusati.

Tüdrukul oli tekkinud söömishäire paar aastat tagasi ja siis andis ema Norra telekanalile TV 2 avameelse intervjuu ning palus koolikiusajatel ta tütar rahule jätta.

Ema sõnas, et ta tahtis tütart aidata ja otsis talle ka arstiabi, kuid keegi ta last aidata ei suutnud või siis ei tahtnud.

Lõpuks kolisid ema ja ta tütar Beitostølenisse, kus ema õpetas last kodus ise.

«Ta on väga hea ja hooliv ema ning see triangel, mida meedia selle naise ümber teeb, jätab temast vale pildi,» teatas peretuttav.

Bærumsi maakonna ametnikud uurivad, kas lastekaitse ja arstid on 13-aastase tüdruku juhtumis midagi valesti teinud.

«See on nii traagiline juhtum, et seda on raske uskuda. Meil tuleb endalt küsida, kas me märkame enda ümber hädas  inimesi ja kas me teeme ikka kõik vajaliku nende abistamiseks,» lausus Bærumsi maakonna juht Lisbeth Hammer Krog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles