Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Taastatud Nõmme turuhoone avaneb peoga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Andris Tammela
Copy
Nõmme turuhoone enne põlengut.
Nõmme turuhoone enne põlengut. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Sel laupäeval, 27. novembril kl 11 avatakse taastatud Nõmme turuhoone meeleoluka üritusega.

Tänavu aprilli lõpus põlengu tagajärjel hävinud Nõmme ajaloolise turuhoone taasavamispeol loovad meeleolu Jaan Kirss, Nõmme muusikakooli brassansambel ja Nõmme kultuurikeskuse pillikoor. 12-13 pakutakse turuplatsil hernesuppi.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra kinnitusel lõpetati pühapäeva õhtuks kõik värvimistööd. “Sel nädalal tehakse viimased väiksemad viimistlustööd ja kauplejad valmistavad ette oma müügikohti, et laupäeval juba turulisi kaubaga oodata,” lubas Vakra. “Esimesed letid on osaliselt monteeritud, täna hakatakse külmlette paigaldama ning homme pannakse purskkaev kohale.”

Kevadel mahapõlenud turuhoone on väliselt taastatud esialgsel kujul, hoone sisemus on saanud aga uue ilme. “Vanast hoonest säilis vaid kolm piksevarrast, mis nüüd uue hoone juures ära kasutati,” selgitas linnaosa vanem.

Pärast turuhoone põlengut algatas Nõmme heakorra selts annetuste kogumise turuhoone taastamise toetuseks. Annetatud raha eest osteti turuhoone fassaadile sepistähed, mis hävisid põlengu tagajärjel. Tähed läksid maksma 38 300 krooni. Ülejäänud annetustena kogutud summa eest tellitakse suurendatud koopiad turuhoones üleval olnud vanadest fotodest ja projektide joonistest.

Hoone taastamistööd läksid kokku maksma 4 015 580 krooni.

Märksõnad

Tagasi üles