Bill Cosbyle esitati esmakordselt seksuaalkuriteo süüdistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Cosby (keskel)
Bill Cosby (keskel) Foto: SCANPIX

USA komöödianäitlejale Bill Cosbyle esitati esmakordselt seksuaalkuriteo süüdistus 12 aastat tagasi toimunud juhtumi tõttu.

Kümned naised on avalikustanud, et Cosby kasutas neid seksuaalselt ära, edastab Reuters.

Prokuröride sõnul anti Cosby kohta välja arreteerimiskäsk. Kohtunik Gloria Allred teatas pressikonverentsil, et süüdistus esitati Pennsylvania Montgomery maakonna kohtule.

78-aastasele Cosbyt ei ole varem seksuaalkuriteos süüdistatud hoolimata sellest, et teda on üle 50 naise avalikult süüdistanud seksuaalses ärakasutamises ja vägistamises.

Cosby on seni kõiki neid süüdistusi esitanud.

Prokuröride teatel esitati Cosbyle nüüd süüdistus 2004. aastal aset leidnud juhtumi tõttu, milles staar väidetavalt uimastas teda külastanud naise ja jootis talle veini, muutes naise uimaseks ja katsetuks ning seksis naisega vastu viimase tahtmist ja teadmist.

Kui Cosby selles süüdi mõistetakse, siis võib ta saada 5 – 10 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Uurimisdokumentidest ilmnes, et nimetatud juhtum leidis aset Cosby Philadelphia majas. Naine teatas sellest politseile alles aasta hiljem ning siis leiti, et tõendid ei ole süüdistuse esitamiseks piisavad. Juhtum vaadati uuesti läbi selle aasta suvel.

«Nüüd, pärast tõendusmaterjali uuesti läbivaatamist, saame astuda samme õigluse jaluleseadmiseks,» teatas prokurör Kevin Steele.

Steele lisas, et sel aastal on saanud uurijad uusi andmeid juhtunu kohta ning ohver on koostööaldis.

Cosby on varem tunnistanud vande all, et tema vastu süüdistuse esitanud naine oli seksiga ise nõus.

Detsembri alguses andis Cosby kohtusse seitse naist, kes tema väitel enda seksuaalse ärakasutamise kohta valetasid.

Bill Cosbyt tuntakse eelkõige 1980. aastate ühe menukama komöödiasarja «Bill Cosby Show» järgi, kus ta mängis arstist pereisa Heathcliff Huxtable`i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles