Kõrvaklappidest on saanud aksessuaar ja kaitsevahend

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Väljaanne The New York Times teatab, et üha enam naisi ja mehi kasutab kõrvaklappe seksika aksessuaarina, mitte ei kuula neist muusikat.

Kõrvkaklappide kasutamine annab samas signaali, et nende kandja ei soovi enda häirimist. Kõrvaklapid kaitsevad näiteks liiklus- ja ehitusmüra kui ka tüütu kolleegi eest, kes tahab esitada vaid «ühe küsimuse».

Inimkäitumis- ja trendispetsialistide sõnul on kõrvaklappide massilise aksessuaarina kasutamise üheks põhjuseks avatud kontorid. Kui varem olid kontoritoad ja –boksid, siis nüüd on kõik töötajad sageli ühes suures ruumis, kus isiklikku ruumi on minimaalselt.

Selles olukorras on kõrvaklapid kaitsevahendid pealetükkijate eest ning kaaslased ei pruugi teada, et neist ei kuulata muusikat.

«Kui ma ei kanna kõrvaklappe võin jääda kuulama teiste kõnelemist või alustan ise millestki rääkimist,» sõnas väljaande poolt intervjueeritud turundusjuht Hailey Hayman.

Kuigi see, et kõrvaklapid viitavad mitte suhelda tahtmisele, võib tunduda negatiivsena, on sellel ka positiivne pool, sest vaikuses on kergem keskenduda.

«Kõrvaklappide kandmine iseenesest ei loo meditatiivset seisundit, kuid loovad eelduse, et see võib tekkida,» sõnas meditatsioonistuudio asutaja Lodro Rinzler.

Rinzleri sõnul on soovitatav mediteerimist õppides kasutada kõrvaklappe, kuna need aitavad välishelisid vähendada ja endale keskenduda.

Kõrvaarst Chelsea Gavin Lowry lisas, et kõrvaklappide kandmine suure liiklusega tänavatel on soovitatav, kuna need kaitsevad kõrvu kahjuliku müra eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles