Kui palju aega kulub elu jooksul tööle sõitmisele, magamisele ja seksimisele?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Briti sotsiaalteadlased uurisid, võttes aluseks keskmise eluea 83 eluaastat (30 316 päeva), kui palju aega kulub elu jooksul töötamisele, magamisele, seksimisele ja teistele tegevustele.

Nad lõid interaktiivse abivahendi, mis aitas selle aasta ja kogu eluea jooksul tehtavate tegevuste aega arvutada, edastab Daily Mail.

See vahend arvutab välja tööle sõitmise aja, magamisaja, dušiaja, seksiaja, treenimisaja, koristamisaja ja isegi ilmast rääkimise aja.

Uurijad küsitlesid ja lasid abivahendit kasutada 1300 inimesel, et saada nende tegevustest ja tegevustele aja kulutamisest ülevaade.

Uuring näitas, et 2015. aastal kulutasid mehed keskmiselt aega: koristamisele neli päeva, tööle sõitmisele 24 päeva, magamisele 80 päeva, seksimisele kolm päeva, joomisele kaheksa päeva, treenimisele seitse päeva, duši võtmisele 18 päeva ja ilmast rääkimisele 12 päeva.

Naised kulutasid 2015. aastal keskmiselt aega: koristamisele kuus päeva, tööle sõitmisele 24 päeva, magamisele 66 päeva, seksimisele neli päeva, joomisele kuus päeva, treenimisele neli päeva, dušivõtmisele 23 päeva ja ilmast rääkimisele 19 päeva.

Analüüs näitas, et mehed seksisid 2015. aastal vähem kui naised, sest nende seksipäevi oli kolm, samas kui naistel oli neli.

See võib olla tingitud asjaolust, et mehed magasid keskmiselt 80 päeva ja jõid kaheksa päeva.

See uuring kinnitas ka stereotüüpe, sest naised kulutasid koristamisele ja dušivõtmisele rohkem aega kui mehed ning jõid ja treenisid vähem aega kui mehed.

Ilmnes ka see, et naised rääkisid ilmast rohkem kui mehed ehk arvud on vastavalt 19 päeva versus 12 päeva.

83 eluaasta jooksul kulub keskmiselt tööle sõitmisele 2555 päeva, magamisele 8760 päeva, dušitamisel 548 päeva, ilmast rääkimisele 183 päeva, joomisele 486 päeva, treenimisele 634 päeva, koristamisele 312 päeva ning seksimisele 226 päeva.

Elu lõpus kahetsetakse tegemata jäänud asju või oleks tahetud midagi teisiti teha. Psühholoogide sõnul on nendeks tavaliselt kallite inimestega liiga vähe koos olemine ja mitte endaks jäämine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles