Stallone: Birma on põrgulik paik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone Foto: AP / Scanpix

Hiljuti Birmast oma uue «Rambo» filmi võtetelt naasnud näitleja Sylvester Stallone`i sõnul on see paik põrgu

Stallone ja tema filmimeeskond lahkusid Tai ja Birma vahel voolava Salwee jõe äärest kaheksa päeva tagasi, kirjutab STT.

Nad ei näinud küll Birma hunta uusi julmusi nagu munkade tapmine, kuid diktatuuri jäljed on igal pool nähtavad.

«Diktatuuri jäljed on igal pool – maamiinide tõttu jala kaotanud inimesed, äralõigatud kõrvadega inimesed ja siiani haavade küüsis vaevlevad inimesed. Sama pilt oli ka loomadega. Nägime elevante, kelle jalge all oli maamiinid plahvatanud,» meenutas Stallone.

 Stallone lisas, et ta teab Vietnamis ja Kambodžas toimunud julmustest, kuid Birma olukord oli veelgi hullem.

«Birma on põrgulik paik, mida ei suuda ette kujutada, kui seda ise näinud pole. Kõik maa peal kulgevad teed on miinidega kaetud, ainus viis sinna jõuda on veeteed pidi,» selgitas näitleja.

Birma valiti neljanda «Rambo» filmi tegevuspaigaks juba palju aastaid tagasi ja filmi sooviti teha võimalikult autentses keskkonnas.

Neljandas «Rambo» filmis viib endine sõdur John Rambo grupi palgasõdureid Salwee jõgepidi Birmasse, nende eesmärgiks on üles leida seal kaduma läinud heategevusorganisatsiooni töötajad.

Uus «Rambo» film jätkab eelnevate joon ja näha saab nii võitlust kui ka vägivalda.

«Küsisin võtete ajal tihtipeale endalt, kas ma olen Birmas tegemas «Rambot» või hoopis dokumentaalfilmi,» lausus Stallone.

Stallone kavatseb alustada isiklikku ristiretke Birma hunta vastu koos järgmise aasta veebruaris esilinastuva filmiga. Näitleja soovib saada sellele filmile võimalikult madalat vanusepiirangut, et paljud saaksid seda näha.

«Birmas on toimumas genotsiid. Minu filmis on samasugust vägivalda, sest sealses riigis on see osa igapäevaelust,» selgitas staar.

Stallone´i sõnul sattus ka nende filmimeeskond eluohtlikesse olukordadesse. Nii näiteks tehti nende suunas hoiatuslaske, nende kohalikke abistajaid lubati tappa ning mõni kohalik filmimees sattus koos perekonnaga vanglasse.

«Mind on süüdistatud selles, et näitan jälle kolmanda maailma inimesi Rambo ohvritena. Tavalised birmalased on suurepärased inimesed, näitan ainult hunta julmusi,» nentis Stallone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles