Video: National Geographicu 2015. aasta parimaks fotoks tunnistati tornaadopilt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Smarti foto «Dirt»
James Smarti foto «Dirt» Foto: Youtube

USA maineka väljaande National Geographic selle aasta fotovõistluse parimal fotol on näha hiiglaslikku torni meenutavat tornaadot Colorado osariigis.

Foto «Dirt» taga on austraallane, Melbourne`ist pärit James Smart, kes sai loodusilmingu pildile pärast 15 päeva kestnud tornaadojahti.

Smart sai auhinnaks 10 000 dollarit ning külaskäigu National Geographicu Washingtonis asuvasse peakontorisse. Austraalia fotograaf osaleb seal järgmise aasta jaanuaris National Geographicu fotoalasel seminaril.

Smart tegi talle võidu toonud foto sel kevadel Colorado osariigis Simla lähedal, kus ta oli koos oma venna ja paari meteoroloogist sõbraga tornaadosid uurimas, kogemas ja jäädvustamas.

«Võidutornaado muutus aeglaselt aina suuremaks, keerates endaga kaasa pinnast ja tolmu. See ei liikunud eriti kiiresti ja selle tõttu saime lähedale minna. Lisaks oli tornaado taust ja tume taevas sobivad hea pildi saamiseks,» meenutas fotograaf.

«Dirti» ja teiste kategooriate võidufotosid näeb aadressil natgeo.com/photocontest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles