Meedia: Bataclani rünnaku sihtmärgiks oli jänkide bänd

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Eagles of Death Metal esinemas 13. novembril Pariisis Bataclani kontserdimajas
The Eagles of Death Metal esinemas 13. novembril Pariisis Bataclani kontserdimajas Foto: SCANPIX

Prantsusmaa prokuratuurist meediasse jõudnud andmetel oli Pariisi Bataclani kontserdimaja rünnaku eesmärgiks tappa USA bändi The Eagles of Death Metal liikmed.

Tunnistajate sõnul hüüdsid kontserdil tule avanud terroristid mitu korda: «Kus on laulja?» ja «Kus on jänkid?», edastab The Local.

13. novembril Pariisis toimunud terrorirünnaku ajal esines nimetatud USA ansambel Bataclani kontserdimajas, kus oli palju inimesi kontserdil. Bändiliikmed pääsesid eluga, kuid kontserdi kuulajatest hukkus 89 inimest.

The Eagles of Death Metal liikmed said kiiresti aru, et tegemist on rünnakuga ning kõik nad jõudsid lavatagustesse koridoridesse, mille kaudu põgeneti.

Pariisi terroris kaotas kokku elu 130 inimest.

Bataclani kontserdil olnud märkasid ebatavalist detaili, kuna üks terroristidest lõpetas viivuks tulistamise, et minna lavale ja mängida  seal ksülofonil väike viisijupp, samal ajal hirmul olnud kontserdikülastajate üle sarkastiliselt irvitades.

Väidetavalt üles üks ründaja: «Kuna prantslased pommitavad Süürias koos ameeriklastega, siis tapame me nii prantslasi kui ameeriklasi».

The Eagles of Death Metal juht Jesse Hughes üllatas prantslasi sellega, et on USA karmimate relvareeglite vastu ning vastuolulise ja paljusõnalise vabariiklasest presidendikandidaadi Donald Trumpi toetaja.

Hughesist tehtud dokumentaalfilm «The Redemption of the Devil» võeti Amsterdami filmifestivali programmist Pariisi sündmuste tõttu maha. Muusik esitleb end filmis nii ülemaailmse ühtsuskiriku preestri kui relvafännina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles