Statistika: millist muusikat kuulasid eestlased kõige rohkem jõulude ajal?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. Justin Bieber.
7. Justin Bieber. Foto: Kuvatõmmis

Kui tavaperioodil kuulavad eestlased maailma suurima muusikateenuse Deezer andmete järgi raadioedetabelites troonivat popmuusikat, siis jõulupühade ajal tõusid kuulatuimate albumite hulka Michael Bublé ja Frank Sinatra albumid.

Deezeri andmetel kuulasid eestlased 24.-27. detsembri jooksul erakordselt palju Michael Bublé albumit „Christmas“ ja Frank Sinatra albumit „The Ultimate Collection“.

Foto: Jelena Rudi

Samuti oli tavapärasest oluliselt populaarsem album „Christmas Hits“, mis koondab erinevate artistide läbi aegade tuntumaid jõululaule, ning Mariah Carey album pealkirjaga „Merry Christmas“. 

Eestis Deezerit esindava Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on selgelt välja joonistumas trend, et kui muul ajal tahavad eestlased kuulata hetkel raadios enimmängitud popsartiste, siis jõuluajal pöördutakse aegumatute klassikute ja nende jõuluhittide poole. „Meile kõigile meeldib kuulata vanu tuttavaid jõululugusid ning neile vaikselt kaasa ümiseda,“ sõnas Aron.

Neist albumitest kogus Aroni sõnul kordades rohkem kuulamiskordi vaid Justin Bieberi uusim album „Purpose“, mis tuli välja novembrikuus.

Foto: © Sven / AFF-USA.COM/AFF/PA Images

„Justin Bieberi menu taga on täis hoos olev koolivaheaeg, tänu millele kuulati noorte popiidolit kolm korda rohkem kui Michael Bublé’d  ja Frank Sinatrat. Kui Bublé ja Sinatra olid ühtmoodi populaarsed nii meeste kui naiste seas, siis ilmselt ei tule üllatusena, et Justin Bieber oli eriti menukas just õrnemast soost fännide seas,“ ütles Aron.

Foto: Viktor Burkivski

Eesti artistide albumitest osutus kuulatuimaks Tanel Padar & The Sun album „Veidi valjem kui vaikus III“, Maarja album nimega „Jõuluingel“ ning Ott Leplandi album „Siinpoolne“, mis mahtusid samuti Deezeris eestlaste jõuluaegsete lemmikute top 15 edetabelisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles