Indoneesias sai karistada mosleminaine, kes suhtles avalikult mehega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nur Elita karistamine
Nur Elita karistamine Foto: SCANPIX

Indoneesias Banda Acehis kogunesid sajad inimesed Baiturrahumimi mošee juurde vaatama, kuidas seal karistati mosleminaist, kes avalikult suhtles tuttava mehega.

Banda Acehi ülikooli ülõpilane Nur Elitat süüdistati meessoost kaasüliõpilasega mittesobivas suhtes olemises ning teda karistati vastavalt sharia seadusele, edastab The Telegraph.

Islam keelab koos olla naistel ja meestel, kes ei ole abielus või ei kuulu perekonda ning neid tohib karistada kehaliselt, näiteks kepihoopidega.

Moraalipolitsei valve all olnud naine sunniti mošee siseõues põlvili ning maskis «timukas» hakkas teda kepiga tümitama.

Ta sai viis väga tugevat kepihoopi pärast mida ta vajus valu tõttu maapinnale. Kohal olnud parameedikud viisid ta kanderaami abil kiirabiautosse ja ta sõidutati haiglasse.

Pärast naise karistamist karistati ka meest, kellega naisüliõpilane liiga lähedalt suhtles. Tema pidi kepihoopide ajal püsti seisma.

Kepikaristuse tunnistajaks oli Banda Acehi aselinnapea Zainal Arifin, kes pidas enne karistamist kõne, milles hoiatas teisi mosleminoori suhtlemisreeglite rikkumise eest.

Banda Aceh on Indoneesias ainus provints, kus alates 2003. aastast kehtib karm islamistlik sharia seadus.

Sharia seaduse järgi on karmilt karistatav islamiusust taganemine, Mohamedi eitamine, hasartmängudega tegelemine, alkoholi joomine ning naise suhtlemine mehega, kes ei ole tema abikaasa või sugulane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles