Šveitsi šokolaadifirma teatel leiutasid nad peaaegu sulamatu šokolaadi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Šveitsi šokolaadifirma Barry Callebaut` teatas, et nad leiutasid ja hakkasid tootma peaaegu sulamatut šokolaadi.

Firma teatel jääb nende uudisšokolaad sulamatuks kuni 38 soojakraadini ehk seda saab süüa ka soojal suvepäeval sõrmi määrimata, edastab news.com.au.

Barry Callebaut` toodab seda šokolaadi just soojema kliimadega piirkondi silmas pidades, kus traditsiooniliselt eelistatakse küpsiseid, kuna need säilivad kuumuses paremini kui šokolaad.

Barry Callebaut` tegevjuht Antoine de Saint-Affrique sõnas, et nende šokolaad säilitab oma kuju ja maitse ka troopikas ning see uudistoode muutub kindlasti populaarseks.

«Nihutasime selle šokolaadiga piire. Teame, et mitte igal pool ei ole konditsioneeriga poode ning see toode sobib soojemasse kliimasse ideaalselt. Samuti on seda tavaliselt šokolaadist lihtsam transportida,» sõnas juht.

Ka varem on šokolaaditootjad teatanud sulamatu šokolaadi leiutamisest.

2012. aastal väitis firma Mondelez, et nende toiduaineteteadlased leiutasid šokolaadi, mis talub kuni 40 kraadist kuumust. Selle šokolaadi puhul oli kahandatud suhkrukogust asendades selle nanoosakeste ja õhuga, mille tõttu sulamine tekkis vaid väga kõrge temperatuuri juures.

2012. aastal võttis Firma Nestle patendi šokolaadile, millel on niinimetatud troopikakindel väliskest, mis sulamist takistas.

Globaalsel šokolaaditurul on juhtivateks riikideks Šveits, Saksamaa ja Austria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles