Lapsed, kes enda sõnul on ka varem elanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

USA psühholoogid Wayne Dyer ja Dee Garnes uurisid lapsi, kes enda sõnul on varem elanud ning nad avaldasid oma uurimustest raamatu pealkirjaga «Memories of Heaven», milles on kümned neile laste vanemate poolt edastatud lood. 

Üks uuritud lastest on nelja-aastane poiss, kes mäletab eelmist elu tüdrukuna, kes töötas USA esimese presidendi George Washingtoni köögis, edastab news.com.au.

Washington oli Ameerika Ühendriikide president 1789 - 1797.

Tristan Martin oli vaatamas animaseriaali «Tom and Jerry» kui ta ema Rachel Martin köögis õhtusööki valmistas.

Poisini jõudsid söögilõhnad, mis ta mälu tööle panid ja ta ütles emale:«Kas sa mäletad, et kaua aega tagasi olin ma president George Washingtoni köögis? Olin siis tüdruk».

Ema arvas, et laps tahtis lihtsalt sellist mängu mängida ja küsis, kas tema presidendi köögis töötas.

Poeg vastas, et ema oli ka seal ning nad olid tumedanahalised, kuid tema suri kopsuprobleemide tõttu noorena.

Rachel Martinile pakkus poja jutt huvi ja ta uuris George Washingtoni koka Herculese kohta. Ilmneski, et oli tumedanahaline kokk, kellel oli kolm last – Richmond, Evey ja Delia.

Ema sõnul mäletas ta poeg Richmondi ja Eveyt, kuid mitte Deliat. Ema järeldas, et Tristan oli ise see Delia, kelle isa oli presidendi kokk ning tüdruk aitas isa kokatöös.

Dyeri ja Garnesi raamatus on veel mitmeid sarnaseid lugusid, milles lapsed meenutavad oma eelmiseid elusid ja seotust praeguste pereliikmetega.

Veel üks lugu on Judy Knicelyst ja tema kolmeaastaest tütrest, kes sõnas emale, et eelmises elus oli ta poiss  ning siis oli vanaema tema ema.

«Olin siis väike poiss ja surin nelja-aastasena haiguse tagajärjel,» lausus laps. Peres on teada, et vanaema üks lastest, väike poeg suri natuke enne nelja-aastaseks saamist.

Üks ema teatas psühholoogidele, et ta alles kaheaastane poeg peab ennast tema isaks, sest nii oli olnud ühes varasemas elus.

Veel üks naine, Suzanne Robinson teatas uurijatele, et tema kolmeaastane tütar peab end tema eelmise elu emaks.  

Zibby Guesti teatel õppis ta poeg Ronnie üsna varakult rääkima ja lapse esimesed sõnad ei olnud «ema» ega «isa», vaid «teine maja», kus elas hoopis teine perekond, kus ta laps oli.

Susan Bowers aga ei teadnud, kas nutta või naerda, kui ta kolmeaastane poeg maadles kingapaelade kinnisidumisega ja ütles siis: «Ma olin kunagi suur mees ja oskasin seda teha, nüüd tuleb mul siis seda uuesti õppida tegema».

Laste eelmiste elude lugude raamatu autor Dyer suri leukeemia ja südameseiskumise tõttu 29. augustil 2015 olles 75-aastane. Ta raamat ilmus postuumselt septembris.

Erinevad teadlased, parapsühholoogid ja vandenõuteoreetikud on reinkarnatsiooni ja eelmiste elude teemat uuringud, kuid kindel teaduslik kinnitus puudub.

Dyer oli ka motivatsioonikõneleja ning veel mitmete psühholoogiateemaliste eneseabiraamatute autor.

Raamatut vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles