Video: Lugu sellest, kuidas kooliaja armastus naases naise juurde 20 aasta möödudes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kosmeetikabränd DeSheli on seadnud endale lihtsa ja ilusa eesmärgi — et kõik naised oleksid kaunid, õnnelikud ja armastatud. Mõtisklusesari «Sellepärast, et armastan» toob pühade ajal inimesteni erinevate naiste lood ja üheks neist on 48-aastase Svetlana Masteri lugu sellest, kuidas kooliaja armastus naases tema juurde 20 aasta möödudes.

Foto: MediaMarketing

Raamatupidajana naiseilu loovas ettevõttes töötav Svetlana sai elu parima komplimendi, kui ta läks armastatud mehe juurde, kes rääkis tema saabudes telefonis ning ta ütles teisel pool kõneliini olijale: «Ta on nii ilus, justkui oleks pildilt maha astunud!» ja pani toru ära.

«Tegelikult polnud tol hetkel minus midagi erilist, ma polnud isegi eriliselt riides, aga ma sain aru, et olen tõesti ilus ja väärikas naine!» meenutab naine uhkusega.

Svetlana nendib, et kahjuks või õnneks läks ta mehele noorelt ja mitte just armastuse tõttu. Tõeline armastus tuli tema ellu tagasi paljude aastate pärast, kui ta kohtas kunagist klassikaaslast, kellesse oli ka kooliajal armunud, ning tundis ennast järsku ilusa, õnneliku ja armastatuna.

Foto: MediaMarketing

Naine tunnistab, et oli 19 aastat elanud kõrvalt vaadates õnnelikus abielus ja pööras järsku päeva pealt kogu oma elu teise suunda, minnes mehe juurde, keda ta polnud 20 aasta näinud ja kellest ta enam midagi ei teadnud. Armastus tegi siiski imesid.

Nüüdseks on Svetlana 10 aastat tõeliselt õnnelikus abielus ja on veendunud et alati peab kuulama seda, mida ütlevad süda ja hing, ei tohi karta elu ega seda, mida ütlevad inimesed su kõrval, sest nii sa õnnelikuks ei saa. «Enda õnn on kõige tähtsam, tean seda oma kogemustest!» lisab ta. «Elasin seda otsust küll üle, mõtlesin, et kuidas küll olla, aga käitusin nii, nagu süda käskis.»

Svetlana kinnitab, et tarkus tuleb naistele aastatega. Temagi solvus noorena selle klassikaaslase peale, kui too tegi komplimendi teisele, ajas uhkuses pea püsti, kuid vanusega sai aru, et pole vaja tühiste asjade peale solvuda, lasta endale rumalaid mõtteid pähe ja puhuda väikesest haavumisest suurt solvumiste õhupalli.

Naise sõnul mõjutas teda ka nõukogudeaegne kasvatus, kus räägiti, et kõike peab tegema õieti — et just mees peab naist tantsule viima ja esimesena armastust avaldama. Tema oli 18-aastane, kui küsis sõbrannalt, et kas naine võib mehele esimesena armastust avaldada. «Aga miks ka mitte!?» vastas sõbranna, süstides temasse lootust, et ka tema võib õigel hetkel minna ja öelda mehele: «Ma armastan Sind!»

Foto: MediaMarketing

«Kui naine ei räägi sellest, mida ta tahab, ei saa ta seda kunagi!» on Svetlana veendunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles