Video: Kentuckys suleti noorte massikakluse tõttu ostukeskus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

USA ja Briti meedia teatel leidis Kentucky osariigis Louisville`i St. Mathewsi ostukeskuses aset noorte massikaklus, milles osales kuni 2000 noort vanuses 13 – 20 eluaastat.

Politsei teatel olid noored ohtlikud ning selle tõttu ostukeskuse poed ja teenindusettevõtted suleti.

«Ahelreaktsioonkakluseks» nimetatud kokkupõrge sai alguse möödunud pühapäeva õhtul kohaliku aja järgi ja kestis umbes kaks tundi enne kui politsei olukorra kontrolli alla sai.

Louisville`i politsei esindaja Dennis McDonald sõnas uudistekanalile NBC, et politseinikud olid just saabunud ostukeskusse paari noore kaklust lahutama kui puhkes lisakaklusi.

«Tekkis ahelreaktsioon, kus kõik kaklesid kõigiga. Politsei jõud ei käinud koheselt kaklejatest üle,» lisas McDonald.

Louisville`i kaklusi saabus lahutama 50 politseinikku kogu Kentuckyst.

Politseinikud andsid poodidele ja toitlustuskohtadele käsu uksed sulgeda ning seda ka tehti.

«Kauplused hakkasid metallsõrestikke alla laskma, kuid noored takistasid seda, ronides kaitseuksele. Tegemist oli hullumeelse olukorraga, sest noored ei allunud käskudele,» jätkas politsei esindaja.

Politseil õnnestus lõpuks ostukeskuse noortest tühjendada, kuid noortemass suundus siis ostukeskuse parklasse, kus veel kaklusi aset leidis.

Louisville`i politseil kulus kaks tundi enne kui noortemass laiali läks ja kord taastus. Politseipatrullid olid sündmuspaigal veel esmaspäeva hommikul.

Veel ei ole teada, millest noorte massikaklus tekkis, kuid see ei olevat etteplaneeritud, vaid juhutekkega.  Kaklejad said kergeid kehavigastusi ning kedagi ei arreteeritud.

Louisville`i St. Mathewsi ostukeskus avati eile uuesti.

Kohalolnud jäädvustasid kakluse ja videod sellest jõudsid sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles