Prantsuse jalakäijad alustasid valesti pargitud autode juhtide vastu sissisõda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marseille liiklus
Marseille liiklus Foto: SCANPIX

Prantsuse linna Marseille jalakäijad ja jalgratturid alustasid valesti pargitud autode juhtide vastu sissisõda sellega, et panevad nende masinatele silte à la «Idiootlikult pargitud» (Garé Comme Une Merde).

Sissisõdalaste sõnul ei hooli autoomanikud teistest liiklejatest, kuna pargivad kuhu juhtub, takistades oma autoga nii jalakäijate, jalgratturite, kiirabi, tuletõrje ja politsei liikumist, edastab The Telegraph.

Marseillet peetakse Prantsusmaal paigaks, mille elanikud vilistavad liiklusreeglite peale.

Aktsiooni käivitanutel on sõimusilte mitmes värvitoonis ja neid pannakse vastavalt auto värvile, et sõnum väljapaistaks.

Aktsiooni taga oleva kunstigrupeeringu Revendic’Art esindajate sõnul on neilt neid «lollikleepse» ostetud  tuhandeid ning üks pakk, milles on 60 kleepsu maksab 19 eurot.

Samasuguseid silte on autodel nähtud ka pealinnas Pariisis ja veel mitmes teises Prantsuse linnas.

Prantslased teevad valesti ja halvasti pargitud autodest fotod, mis panevad sotsiaalmeediasse hashtagi gcum ehk Garé Comme Une Merde all.

Lisaks on loodud vastavasisuline lehekülg, kust saab osta ka teemakohast T-särki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles