Soome isa peab vanemale pojale maksma tutistamise eest 2300 eurot ja nooremale 600 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Soomes paljastus, et isa tutistas ühe aasta jooksul oma nelja-aastast poega kümneid kordi ning lõpuks sai  mitu korda tutistada ka noorem, kaheaastane poeg.

Helsingi ringkonnakohus mõistis isa poja vastu suunatud vägivallas süüdi ja määras talle poole aasta pikkuse tingimisi karistuse, edastab Helsingin Sanomat.

Isa karistatatakse ka väiksema lapse tutistamise ja naisele kallaletungimise eest.

Kohus võttis karistust määrates aluseks vanema poja pideva tutistamise. Kohtu arvates oli isa tegelikult ära teeninud nelja kuu pikkuse reaalse vangistuse.

Naise sõnul oli ta abikaasal vihahooge, mille käigus mees loopis asju ja lõhkus eluaseme sisustust. Naine lisas, et ta pidi lapsed isa vihahoogude ajal vaiksena hoidma, kuid see alati ei õnnestunud.

Isa oli esmalt tutistanud pere vanemat poega, nelja-aastast kuid siis hakkas tutistama ka nooremat poega, kes oli kaheaastane.

Ema sõnas kohtus, et tutistamisest sai laste isa jaoks kasvatusmeetod.

Isa viskas vanemat poega ka T-särgi ja pehme lastetooliga. Särgiga löömine leidis aset siis, kui poeg tahtis isa sülle ronida, kuid isal oli samal ajal kuuma glögiga klaas käes.

Lapsed hakkasid alati isa vägivalla tõttu nutma, kuid paaril korral tekkis neil ka okserefleks ja piss tuli püksi.

Mees oli käe tõstnud ka naise vastu, kui ta ootas pere kolmandat last. Mehe sõnul tekkis temal ja ta naisel lastele ostetava jalgratta tõttu tüli ja ta tõukas naise põrandale. Kohus tõdes, et tegemist oli raseda naise vastu suunatud vägivallaga.

Teisel korral ei tervitanud naine mehe arvates teda korralikult ning ta tõukas naist, mille tõttu naise käes olnud anum põrandale kukkus ja oleks võinud naist vigastada.

Mees lisas kohtus, et ta ei ole vägivaldne, vaid lihtsalt juhtus nii.

Kohtu teatel tuleb lapsed isast eraldada, kuna ta on neile ohtlik.

Lisaks tingimisi karistusele, peab isa lastele maksma vägivaldsete tegude eest kompensatsiooni. Nelja-aastane poeg peab isalt tekitatud kannatuste eest saama 2300 eurot ja kaheaastane poeg 600 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles