Video! «Pöörased üheksakümnendad» täna: massihullus nimega Jam

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pöörased üheksakümnendad», Jam'i hitt «Ämblikmees"
«Pöörased üheksakümnendad», Jam'i hitt «Ämblikmees" Foto: Kanal 2

Täna kell 20 teeb Kanal 2 saade «Pöörased üheksakümnendad» ajarännaku tagasi aastasse 1994, kui senistest koolidiskoritest Mihkel Mattisenist ja Juss Tammest said Eesti kuumimad poisid - seda tänu diskogrupile Jam.

«Ebareaalne» – nii võib veel tänagi kirjeldada 1994. aastal komeedina diskotaevasse lennanud popgrupi Jam edulugu. Tänases saates meenutame toonast hullust, mis täitis diskosaalid ja tegi noortest poistest üle-eestilised superstaarid. «Nägin midagi seesugust, mida ma pole ei enne ega pärast Eestimaal näinud. See oli ikka tõsine hüsteeria,» meenutab tänases saates nutvaid tüdrukuid ja pungil klubisid diskor ja raadiosaatejuht Allan Roosileht.

Foto: Kanal 2

Janu uue tantsumuusika järgi oli sedavõrd meeletu, et Jami eeskujul tõusis püünele aina uusi tegijaid ja noorema publiku südamed võitsid nii Viljandist pärit Hovery Covery kui ka Tartu diskogrupp Up n' Down. Hoog ei raugenud aga ka Jami tegijatel – just nemad panid muusikaelu kihama värvika uustulija Push Upi ja selle hitiga «Ämblikmees». Tänases saates paljastub muuhulgas seegi, kes on see laulja, kes «Ämblikmehes» karust meeshäält teeb.

«Pöörased üheksakümnendad» Jamile pühendatud osa on Kanal 2s täna kell 20:00, vahetult enne hooaja viimast «Kodutunnet».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles