Feministeerium valis aasta šovinistiks Viktor Vassiljevi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Vassiljev
Viktor Vassiljev Foto: Riigikogu kantselei

Veebiportaali Feministieerium 2015. aasta šovinisti valmisised võitis Viktor Vassiljev, kes kogus 785 häälest 265.

Valimistulemused näitavad, et tegijaid Eesti šovinismi maastikul on neli, üle saja hääle on saanud Vassiljev, Berendson, Pullerits ja Espenberg, kirjutab Feministeerium.

Vassiljevi tähelend algas ja lõppes ettepanekuga sundsteriliseerida naised, kes abielluvad vastutustundetute meestega. Kuna ta on marginaliseeritud erakonna marginaliseeritud liige, pole mingit tõenäosust, et tema mõttevälgatustest reaalpoliitika saaks. Kui aga vaadata teiseks jäänud Berendsoni, siis tema näol on tegemist inimesega, kes süstemaatiliselt mõjutab eestlaste psüühikat. Tegemist on pikaajalise ja järjekindla töömesilasega, kes proovib panna eestlasi arvama, et naised põhjustavad omaenda tapmisi ja et seksuaalkuritegudes ei tohiks süüdi mõista korralikke koolipoisse. Berendsoni töö viljad on palju kaugeleulatuvama mõjuga kui Vassiljevi naljad, selgitab veebileht.

Hääled jagunesid järgnevalt:

  1. Viktor Vassiljev, 265 häält
  2. Risto Berendson, 175 häält
  3. Priit Pullerits, 123 häält
  4. Urmas Espenberg, 115 häält
  5. Erki Nool, 30 häält
  6. Kindral Kert, 29 häält
  7. Õhtuleht, 17 häält
  8. Ingrid Veidenberg, 16 häält
  9. Priit Hõbemägi, 14 häält
  10. Lauri Viikna, 1 halastushääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles