National Geographic näitab dokumentaalfilmi Neitsi Maarja kummardajatest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teaduskanal National Geographic esitleb kolmandal jõulupühal uut dokumentaalfilmi, mis jälgib Neitsi Maarja globaalset fenomeni, tutvustades Maarja kultuse pühendunud järgijaid ja erinevaid viise, kuidas teda üle maailma austatakse.

Dokumentaalfilm linastub sel pühapäeval, 27. detsembril algusega kell 22.30 National Geographic kanalil.

Neitsi Maarja kultus tõmbab ligi miljoneid inimesi ning toob usuturismile miljardeid dollareid tulu aastas. Dokumentaalfilm tutvustab meile selle kultuse erinevaid ilminguid alates tervest Maarja kummardamise kogukonnast Ameerika Ühendriikides Alabamas kuni Mehhiko pühapaikasid külastavate palveränduriteni.

Mitmed palverändurite jaoks olulised paigad on muutunud pühaks alles hiljuti, pärast neis paikades saadud ilmutusi Neitsi Maarjast.

Ilmutuste ekspert Michael O’Neill räägib lähemalt erinevatest ilmutusi ümbritsevatest saladustest ja fotograaf Diana Markosian jagab enda kogemusi Maarja kummardajate ja nende rituaalide pildistamisel.

Dokumentaalfilm «Maarja kultus» (Cult of Mary) linastub 27. detsembril kell 22.30 National Geographic kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles