Ilmub raamat Ott Leplandi tähelennust

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland
Ott Lepland Foto: Toomas Huik

Enne jõule ilmub järjekordne tähtteos Eesti kerge muusika ajaloost, raamat «Lubage mul olla. Ott Lepland».
 


«Ega see pole mingi elulooraamat,» ütles Ott. «Raamat algab sellega, kuidas ma sinna katsetele (Ott peab silmas ilmselt saadet «Eesti otsib superstaari») läksin ja lõpeb praeguse perioodiga. Raamat sellest, kuidas tavalisest koolipoisist sai «üle elu» avaliku elu tegelane.»

«Jutustasin ise oma elust ja raamatu autor (selle koostas Kirke Ert – toim.) käis minuga koos kevadest – kui plaat ilmus – läbi suve ja sügise igal pool esinemistel kaasas, kirjutas ja uuris,» jätkas Ott. «See oli tore protsess, ma jutustasin palju enda emotsioonidest ja nii edasi… »

«Raamatu puhul rõhutan ennekõike seda, et tegemist on noore, väga andeka laulja ühe lühikese eluperioodi tagasivaatega,» jutustas Kirke Ert. «Põhiteemaks ikka muusika ja laulmine, üleöö kaela sadanud kuulsus ja populaarsus ning selle kõigega kaasnevad võlud ja valud. Nimetaksin seda fänniraamatuks.»
 
«Koostöö Otiga kulges kenasti, vahepeal oli veidi keeruline graafikuid ühildada, sest Oti esinemiste ajakava oli, eriti suvel, äärmiselt tihe. Aga lõppkokkuvõttes läks kõik hästi,» rääkis 170-leheküljelise raamatu koostaja.
 
Kirke sõnul tutvus ta Otiga juba enne raamatu koostamise idee sündi ja raamatut hakkas ta koostama juba päris hea sõbra kohta: «Avalikkus näeb peaaegu kõike sama, mida Oti lähedased - ta ongi nii siiras, soe, viks ja viisakas nagu kõigile paistab. Lisaks on tal erakordne huumorimeel - ütleme, et nalja saab väga palju.»

Pealkiri - «Lubage mul olla. Ott Lepland» - tähendab Kirke jutu järgi seda, et kui ühelt poolt rahvas lubab olla Otil nende superstaar, siis teiselt poolt võiks rahvas lasta tal olla see, kes ta tegelikult on ning võtta teda ka sellisena, nagu ta tegelikult on.

Teos ilmub kirjastuse Pilgrim väljaandel.

Värskeim uudis Oti elust on see, et ta kavatseb koos Lenna Kuurmaaga minna jõulutuurile mööda Eestimaa kirikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles