Maffiasbossi poeg Islamiriigile: New Yorki teil asja ei ole

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtune New York
Õhtune New York Foto: SCANPIX

USA kuulsa maffiabossi John Gambino poeg Giovanni Gambino hoiatas äärmusrühmitust Islamiriik, et nende džihadistidel New Yorki asja ei ole.

Giovanni Gambino sõnul hoiab New Yorgis tegutsev Sitsiilia juurtega maffia kahtlastel isikutel silma peal, edastab torontosun.com.

John Gambino juhtis 1980. aastatel suurt maffiasuguvõsa, mis tegeles heroiini tootmise ja salakaubandusega nii Itaalias kui USAs. USA politsei tabas Gambino vanema 1992. aastal ja kohus määra talle 15 aasta pikkuse vanglakaristuse. Ta vabanes 2006. aastal.

Giovanni Gambino sõnul võib Islamiriik maffiat karta.

«Maffial on halb reputatsioon, kuid kõik ei ole mustvalge. Rahvusvahelise terrorismi kasv annab maffiale võimaluse näidata oma head poolt,» teatas mees.

Gambino noorema arvates on USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) ja teised julgeolekuametid märgatavalt korrumpeerunumad kui seda on maffia. Ta lisas, et FBI ja teised ametkonnad reageerivad ohule sageli liiga hilja ja neil ei ole kõike vajalikku informatsiooni.

«Maffia ja ta liitlased teavad ja tunnevad kõiki ja kõike ning nendeni jõuab märgatavalt enam salainfot. Niikaua kuni sitsiillased on New Yorgis mõjukal positsioonil, ei saa džihadistid seal kanda kinnitada,» teatas noor mafiooso.

Gambino noorema sõnul aitavad nad lisaks oma suguvõsale ka neid, kes vajavad ekstremistide ja terroristide eest kaitset, eelkõige aga brutaalse terrorivõrgustiku Islamiriik eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles