Pariisi lennujaama moslemitest töötajad vallandati nende habeme tõttu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi Orly lennujaam
Pariisi Orly lennujaam Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Pariisi Orly lennujaamas töötanud kahe moslemi sõnul vallandati nad julgeolekutöötaja ametist nende habeme tõttu, kuid habe ei viidanud nende usule, vaid on hipsterite trend.

Pärast Pariisis 13. novembril aset leidnud terrorirünnakuid võtsid Pariisi Orly lennujaama juhid ette meessoost töötajad, kes kõik on moslemid, ning neile anti käsk oma habemeid trimmida, edastab The Local.

Neile teatati, et töökoha välimusreeglid ei luba pikki habemeid ning reisijad kardavad sellise välimusega julgeolekutöötajaid.

Enamik «vaibale kutsutud» töötajaid allus käsule, kuid oli kaks, kes habet lühemaks ei lõiganud.

Üks neist oli 28-aastane mees, kes nimetas end Bachiriks ning kes oli lennujaamas töötanud viis aastat. Tema sõnul juhtisid ta habemele tähelepanu ka kolleegid, kes teatasid, et ta vajab vist muruniidukit.

Mehe sõnul kandis ta tavalist hipsterihabet, millel ei ole tema usuga mingit seost. Ta lisas, et teda rünnati verbaalselt nii habeme kui usuga seoses.

Lennujaama pressiesindaja teatel töötas moslemist mees Rootsi turvafirmas Securitas, mis valvab Orly lennujaama, kuid ta tuli välimusreeglite rikkumise tõttu vallandada.

Ta lisas, et vallandamisel mängis habe rolli, kuid see ei olnud põhiline põhjus.  Esindaja teatel jäi vallandatu pidevalt tööle hiljaks, puudus sageli ja segas kolleege pidevalt oma jutuga selle asemel, et tööd teha.

Prantsuse meedia teatel ei ole lõpuni selge, miks see moslem vallandati, kuid nii Orly lennujaam kui turvafirma on varasemast tuntud selle poolest, et töötajate voolavus on seal suur.

Teine vallandatu on 34-aastane mees, kes on samuti veendunud, et ta töökaotuse põhjuseks oli habe.

Inimõigusadvokaatide teatel on Prantsuse tööandjad muutunud pärast Pariisi rünnakuid paranoiliseks ja kahtlustavad kõiki moslemeid milleski kurjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles