Tulnukad võivad olla jääkaru suurused?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru
Jääkaru Foto: SCANPIX

Vandenõuteoreetikuid ja ka teadlasi huvitab, et kui suured võivad olla tulnukad inimesega võrreldes.

Vastus selle kohta on spekulatsioon, kuna ei ole olemas ühtegi kindlat tõendit maavälise elu kohta, edastab Discovery News.

Hispaania Barcelona ülikooli teadlane Fergus Simpson uuris statistikat ja liikide evolutsiooni, et saada tulnukate oletatav suurus teada.

«Võrdlesin Maal olevate liikide kohta käivat statistikat. Evolutsioon on seadnud nii, et mida suurem on loom, seda vähem isendeid on. Mida väiksem, seda enam neid on. Arvesse tuleb võtta ka termodünaamikaseadusi, mille kohaselt suured liigid kulutavad oma elushoidmiseks rohkem energiat. Väikestel aga kulub vähem energiat,» selgitas teadlane.

 Seega võivad ka tulnukad olla väikesed ja energiasäästlikud, kuid Simpsoni arvates on nad pigem suuremad kui väiksemad.

«Võtsin aluseks keskmise suurusega tulnuka. Võrdlesin keskmise suurusega inimest teiste liikide keskmiste esindajatega. Ilmnes, et inimene on liikide seas oma suuruselt natuke üle keskmise. Keskmise alla ja natuke üle selle saab liigitada ka jääkaru, kes on keskmise tüüpilisem esindaja kui inimene. Seega võivad  tulnukad olla samasuured kui jääkarud,» nentis Simpson.

Ta jätkas, et keskmine tulnukas kaalub seega umbes 310 kilogrammi ja on  2 – 3 meetrit pikk.

«Tegelikult on selle numbri puhul tegemist ennustamise ja spekulatsiooniga, sest see on keskmine. Seega võivad tulnukad kaaluda nii alla kui üle 310 kilogrammi,» lisas uurija.

Tulnukad võivad olla suured, kuid samas ei saa nad olla sellise karvase välimusega nagu meie planeedi jääkarud, kuna nad pärinevad teistsugusest keskkonnast, kus valitsevad Maa tingimustest erinevad tingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles