Võsapets: orjapidamine, õudne ettekuulutus ja pättüürija

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa
Peeter Võsa Foto: Arno Saar/SL Õhtuleht

Peeter Võsa esimene lugu Kanal2 Võsareporteris oli uskumatu orjapidamiselugu Rakvere kandist.

Kohalik noormees Tanel Liiv sõitis purjus peaga oma tuunitud autoga ja jäi politseile vahele, milles oma osa oli kaassõitjal vaimse puudega Andres Aleksandrovil, kes soovitanud politsei eest ära sõita.

Seetõttu võttis Taneli isa väidetavalt Andres Aleksandrovi odavale tööle ehk «orjaks», et tasuda poja trahvi. Karl Aleksandrov tahtis venda Andrest aidata ja kutsus teda Võsapetsi abil koju tulema ja loobuma sandikopikate eest orjamisest.

Andres tunnistas ka telekaamera ees, et talle ähvardati peksa anda ja omasooiharate kätte anda ning tema sugulaste maja maha põletada, kui ta orjatöölt lahkub.

Võsapets otsis üles väidetava orjapidaja Tarmo Liivi, kes kinnitas käsi südamel, et ta pole teda orjastanud. Võsapetsi sõnul algatati sel teemal ka kriminaalasi.

Teises loos oli juttu selgeltnägija Saima Ivanovaga, kes oli saanud ilmutuse, et kogu rannaala kaob Kundast Narvani, mis tähendab kogu rannikualalt kõigi majade kadumist. Mis selle hävingu põhjustab ja millal see saabub, ei osanud Saima siiski täpsustada.

Päästeametist ja keskkonnaministeeriumist ei soovitud antud teemat kommenteerida. Akadeemik Endel Lippmaa sõnul pole taoline asi võimalik, sest taolisi energeetilisi ressursse, mis pankrannikut võiks liigutada, antud piirkonnas ei ole. Lippmaa sõnul püüti kunagi selgeltnägijate abil luua sidet allveelaevadega, kuid need katsed ei õnnestunud ehk akadeemikul erilist usku selgeltnägijate võimetesse ei olnud.

Kolmandas loos oli lugu Janek Šukisest, kes püüdis koos raseda naisega üürida korterit, kuid jäi ilma nii rahast kui korterist.

Janek maksis üüriraha 3000 krooni ära ja pidi hiljem võtmed saama, kuid võtmeid ei saanud ja ka raha tagasi ei saanud. Samas pakkus üürileandja Toomas Lepvalts sama korterit üürile juba 4000 krooniga.

Võsapets leidis üles kriminaalhoolduse all oleva Lepvaltsi, kes annab võõraid kortereid üürile. Janek sai siiski raha tagasi Lepvaltsi tuttavalt, kes väitis, et Lepvalts on kasiinosõltlane.

Seejärel tegi Võsapets katse Toompeal – uurides saadikute rahakoti sisu. Enn Eesmaal oli sularaha ligi 20 krooni, Igor Gräzinil 500 krooni, Aivar Riisalu ei näidanud palju tal raha oli. Villu Reiljanil oli rahakotis väidetavalt paarsada krooni, samas ei tahtnud ta seda näidata, Vladimir Velmanil oli ligi 300 krooni, Evelin Sepp keeldus üldse rääkimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles