Elu24 video! Mängufilmi “Ema” produtsent Aet Laigu: töö selle filmiga kestab tõenäoliselt veel aastaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7. jaanuar ongi see kuupäev, mil esilinastub pidulikult kodumaine mängufilm “Ema”. Kael, mis töös filmiga kõiki päid liigutab on produtsent Aet Laigu. Siiski pole ka temal veel kõiki vastuseid, sest tööd linalooga jagub pikaks ajaks ka peale esilinastust. 

Produtsent vastutab ühe filmi eest alates ideest kuni valmimiseni, mil see vaatajate ette kinos jõuab. Mida tähendab töö väga piiratud ressurssidega nii rahaliselt kui ajaliselt? Kui pikk aeg on võtteperioodiks kolm nädalat? Kuidas leitakse filmi meeskond ja õige lokatsioon? Millised riskid käivad filmitegemisega kaasas ja kuidas neid hajutada? Mida peab sisaldama üks stsenaarium, et produtsent selle üldse töösse võtaks? Nendele küsimustele vastaski Aet Laigu.

Kuidas muudab aga filmitöösse sukeldumine produtsenti ennast? Laigu selgitab, et kokkupuude uute ja erinevate inimestega üle maailma, kes esindavad väga erinevaid valdkondi, on pannud nägema, kui kirju on meie maailm. Ta ütleb: “Kellegil pole ühesuguseid sõrmejälgi, igaühel meist on oma lugu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles