Soome keemiku ja biotestmise laboratooriumi juhi Ulla Honkalampi sõnul ei tohi pitsat hoida üle ühe tunni selle toidu transportimiseks mõeldud pappkarbis, kuna karbist võib pitsasse jõuda tervisele ohtlikke aineid.
Miks pitsat ei tohi üle ühe tunni pappkarbis hoida?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honkalampi pidas sel nädalal toiduainete pakendites leiduvate kahjulike ainete ja nende mõjude loengu, edastab Helsingin Sanomat.
«Pitsakarbid valmistatakse vanapaberist ja –papist. Probleem seisneb selles, et pitsakarbipapi keemilises koostises võib olla mürkaineid nagu näiteks mineraalõlijääke, ftalaate ja muud sarnast,» selgitas keemik.
Ta lisas, et kuum pitsa soojendab karpi ja kui karbipapis on mürkaineid, siis soojuse tõttu võivad need pitsasse jõuda. Pitsa rasv seob mürkaineid.
Honkalampi sõnul võib pappkarpi kasutada pitsa transportimiseks, kuid pikka aega ei tasu pitsat karbis hoida.
Kodus tasuks pitsa kohe karbist välja võtta ja taldrikule panna.