Noortebändid vallutasid Sangaste seltsimaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fear of Infinite War, esiplaanil parima vokalisti auhinnaga pärjatud Kristjan Hark
Fear of Infinite War, esiplaanil parima vokalisti auhinnaga pärjatud Kristjan Hark Foto: Vivika Aleksejev

Sangaste seltsimajas toimus festival Noor Rock 2010. Korraldajate hinnangul oli üritus pisiviperustest hoolimata igati õnnestunud.

Kohal oli kuus bändi ning välja anti ka samapalju auhindu. Laupäevasel üritusel osalejad pidid esitama muu hulgas oma nägemuse mõnest pungiklassikasse kuuluvast loost. Bände hindas žürii, kuhu kuulusid ansambli Anarch laulja Viljar Schmidt, aastaid rokifestivale korraldanud Juhan Nöps ja trummar Thonolan ehk Martin Laine.

Laureaadiks osutus ansambel RUDE, kus mängivad Rain Ode, Lembit Karolin ja Helmer Timmer. Bänd ise oli võidu üle vägagi üllatunud, sest enda sõnul teevad nad proovi üliharva ega käi ka esinemas just väga sageli.

Oodati teist auhinda

«Ootasime rohkem pungiklassika auhinda, kuid peaauhind sobib ka,» sõnas trummar Lembit Karolin. Publikuga jäid nad rahule, kuigi ise fänne kaasa ei võetud.

Bändi arust läksid auhinnad üsna õigetele inimestele. «Trummar oli küll auhinda väärt ning kui pungiklassika esitamise eest ei oleks auhinda saanud meie või bänd, kes selle sai, oleks me väga pettunud olnud,» sõnas Karolin.

Žürii sõnul oli osalenud bändide tase võrdlemisi hea. «Auhindade andmine osutus väga keeruliseks, sest bändimehi etteantud piirides liigitada on üsna raske,» sõnas Nöps. Tema sõnul ei saa näiteks kolm kuud ja kolm aastat mänginud kitarristi kõrvuti panna, vaid tuleb vaadata suurt pilti.

«Mul on heameel, et noortel selline väljund nagu see festival on. Selliseid üritusi võiks neile veelgi enam olla,» ütles Martin Laine.

Ilm vedas J.M.K.E-d alt

Peakorraldaja Siiri Põldsaare sõnul kulges üritus probleemideta, välja arvatud J.M.K.E esinemine. Paraku ei arvestanud külalisansambel kohalejõudmisel ilmastikutingimusi ning nõnda hilineti lavaleminekuga.

«Olen väga tänulik enda meeskonnale, sest tänavu oli väga palju abilisi. Veel eelmine aasta pidime korraldama üritust kahekesi,» sõnas Põldsaar. Ta oli vaimustuses ka sellest, et inimesed, kes kõige esimesel Noor Rockil 1997. aastal laval esinesid, olid nüüd publiku seas lava ees.

Enda kinnitusel sai ta sedapuhku bändidelt vaid positiivset tagasisidet. «Näiteks Coitus Interruptus Crew soovis, et sellist üritust korraldataks kolm korda aastas,» väitis Põldsaar.

Ainsa tõrvatilgana tõi ta festivali osas välja, et erinevate stiilide spekter jäi tänavu kitsaks. Jaguneti kaheks: metalcore- ja punkbändid.

Ürituse käiguga jäid rahule ka korraldusmeeskonnas olnud Kelli Vällo, Dea Margus ja Siiri Lind. Eriti vaimustas neid tänavune publik: kogu aeg toimus lava ees mingi tegevus ning niisama seismist väga ei olnud.

Peakorraldajal soovitasid nad järgmisel aastal rohkem reklaami teha, sest nemad kuulsid üritusest sõbrannade käest ja jõudsid nende kaudu ka ürituse korraldusmeeskonda. «Kui sõbranna poleks mulle öelnud, et siin selline üritus toimub, ma praegu siin ei oleks,» sõnas Vällo.

Ürituse korraldamist toetasid Sangaste vallavalitsus, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Valga maavalitsus, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, Valga Rockiklubi ja mõned maakonna ettevõtted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles