Video: Vladimir Putini kõnnak viitab, nagu oleks tal relv käes?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Youtube

Lääne kehakeele ja liikumise ekspertide hinnangul on Venemaa president Vladimir Putin endisen KGBlasena harjutanud relvaga liikumist ning see kõnnak on tal seni.

Psühholoogide ja arstide sõnul viitab parema käe keha lähedal hoidmine ja kõndides tavapärasest vähem või mitte üldse liigutamine Parkinsoni tõve algusele, edastab Daily Mail.

Liikumiseksperdid avastasid KGB treeningukäsiraamatust, et agendid liiguvad teatud viisil oma treenituse tõttu.

Putini liikumisest videoid vaadanud teadlase Bas Bloemi teatel liigutab riigijuhi kõndimisel paremat kätt märgatavalt vähem kui vasakut ja see võib olla KGB treenituse tagajärg.

Bloem lisas, et Putin järgib liikudes seni kunagi talle treeningutel õpetatut, sest see on tal rakumälus.

«Agentidele õpetatakse, et liikudes tuleb relv hoida paremasse pihku surutuna kas külje või rinna vastas. Liikuda tuleb siis vasak külg ees,» selgitas ekspert.

Käitumisekspertide teatel vaatasid nad ka teisi Vene kõrgete riigiametnikega videod ning ka need isikud liikusid samal viisil nagu KGB agentidele õpetati – parem käsi peaaegu liikumatu.

«Tundub, nagu põeksid kõik Venemaa juhid Parkinsoni tõve, kuid see ei ole nii. Neid on treenitud nii, et nad suudavad liikuda paremat kätt peaaegu liigutamata,» selgitasid videoid uurinud.

Käitumiseksperdid lisasid, et samal viisil liikusid ka Metsiku Lääne kauboid, kellel oli samuti vaja kiiresti relva järele haarata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles