Eestis alustas tegevust esimene mustanahaliste bänd

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Happy African Musicians in Tallinn
Happy African Musicians in Tallinn Foto: Erakogu

Esimene mustanahaliste bänd, kuhu kuuluvad seitse Nigeeriast pärit noormeest, on koos harjutanud paar kuud ning mõne päeva eest tehti ka bändile Facebooki leht. Kõik bändi liikmed elavad Eestis ning õpivad põhikohaga Eesti eri ülikoolides magistri- ja doktoriõppes. Muusikaga on kõik noormehed Nigeerias tegelenud palju aastaid.

«Laulmine on üks neist asjadest, mida olen armastanud lapsest peale. Liitusin kirikukooriga kuue aastaselt ja kuna olin ainus tenor, siis ei saanud ka hiljem laulmist jätta. Ajapikku tundisin huvi erinevate muusikainstrumentide vastu ning õppisin ära klahvpillide ja trummide mängimise. Minu huvi trummimängu vastu süvenes ja sai mu peamiseks alaks,» rääkis endast juba neljandat aastat Eestis elav Godswill Nkwusi, kes on ka ansambli juht. «Mulle meeldib teha inimesi laulmisega õnnelikuks ja meeldib trummimänguga neisse süstida elu! Bändina oleme võtnud eesmärgiks tuua valgust igasse ruumi, kus üles astume ja jätta endast maha võimalikult positiivne ning veenev muusikaline jälg. Ja seda niikaua kui elame Eestis.»

Lisaks Godswillile kuuluvad seni veel nimetusse bändi Omogbemi Solomon Kunle (vokaal, saksofon), Peleyeju Oluwafemi Emmanuel (kitarr), Ayanka Ifeanyi Henry (bass, vokaal),  Gabriel Adoyi, (vokaal), Timothy Olutubo (klahvpillid) ja Dare Olubanw (saksofon, trummid).

Foto: Erakogu

Ansambli hobimänedžeri Raul Kalevi sõnul on tegu Eestis hästi kohanenud muusikutega, kellest enamusega on ta tuttav juba mitu aastat. «Nad unistasin oma täiemõõtmelist bändist juba ammu, kuid selle aasta septembris saabusid Eestisse viimased bändi liikmed ning siis sai ka koos harjutama hakatud,» ütles Kalev. «Nende muusikaline žanrimääratlus on afro, mis tähendab, et nad suudavad teha nii reggea-, soul-, jazz- kui gospelmuusikat. Kuid ennekõike on nad tohutud energipommid, kes nakatavad inimesi väga vahetult ja sundimatult. Nagu Aafika muusikutele omane, ei «tee» nad muusikat vaid lasevad enda sees keeval muusikal lihtsalt välja voolata!»

Samaaegselt esimeste esinemiste otsimisega on mustanahaliste bänd käivitanud ka konkurssi Facebookis, kus otsib kuni 20.detsembrini omale nime. Nime saavad soovitada kõik inimesed, parima nime pakkujale lubavad mustad muusikud tasuta personaalkontserti.

Rohkem infot ansambli tegemiste kohta leiate Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles