Arst: Donald Trump on parima tervisega presidendikandidaat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi ihuarst kinnitas, et Trump on väga hea tervise juures ja tal ei ole märkimisväärseid terviseprobleeme.

Nii Trumpilt kui teistelt presidendikandidaatidelt nõudis avalikkus meditsiiniandmete avalikustamist, edastab foxnews.com.

Kui 69-aastane kinnisvaramogul Trump tõesti valitakse USA presidendiks, siis temast saab läbi USA ajaloo vanim president.

New Yorgi arsti Harold Bornsteini kinnitusel on Trump «kõige parema tervisega presidendikandidaat».

Bornstein lubas Twitteris juba paar nädalat tagasi, et avalikustab Trumpi terviseandmed, mis on temavanuse mehe kohta ideaalsed.

Enne Trumpi avalikustasid oma terviseandmed demokraatide esinumber Hillary Clinton ja Donald Trumpi vabariiklasest rivaal Jeb Bush.

«Mind on õnnistatud suurepäraste geenidega. Inimesi alati üllatab minu tugev tervis ja vastupidavus. Mu tervis on hea selle tõttu, et olen alati tegelnud sellega, mis mulle meeldib,» kirjutas Trump Facebookis.

Bornstein on Trumpi ihuarst olnud alates 1980. aastast ning tema teatel on kandidaat olnud viimased 30 aastat väga hea tervise juures.

«Laboriuuringud, veretestid ja vererõhk on tal normis ning ta on kaotanud kehakaalust seitse kilogrammi. Tal ei ole vähki ega teisi raskeid hagusi, ta ei suitseta ega tarbi alkoholi,» nentis arst.

Trumpi arvates ei ole Clinton piisavalt hea tervisega, et valimisvõitluses vastu pidada.

Hillary Clintoni arst Lisa Bardack lükkas selle ümber teatades, et ta patsient treenib regulaarselt ja toitub tervislikult.

Jeb Bushi arst Alberto Mitranin kirjeldab oma patsienti kui 62-aastast meest, kellel ei ole terviseprobleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles