Pisarad juba esimeses modellisaates! Evelina avastas, et tal on vähe sõpru

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 saate «Eesti tippmodell» neljanda hooaja avaepisood algas osalejate valikuga - lõppvooru pääsenud panid end kohtunike silme all otsustaval catwalkil proovile. 

Enne saatesse pääsenute väljakuulutamist tutvustasid kohtunikud uue hooaja muudatusi: seekord ei keskendu «Eesti tippmodell» kõrgmoele, vaid märksõnaks saab «kommerts».

Ideaalse reklaamimodelli otsinguil on valikukriteeriumidki veidi muutunud: pikkusest olulisem on fotogeenilisus ja esinemisjulgus. Kommertsmodellinduses hinnatakse ka pisut küpsemat ja vormikamat ilu kui kõrgmoes. Kõike seda võtavadki kohtunikud valiku tegemisel arvesse. 

Foto: Kanal 2

Pärast tuliseid vaidlusi ei jõudnud žürii ometi kuidagi üksmeelele ning võistlustulle pääses üks võistleja rohkem kui algselt plaanis oli ning tosina asemel saabus modellimajja 13 võistlejat - seitse neidu ja kuus noormeest.

Esitleti ka tippmodellisaate ühte peaauhinda, sõiduauto Toyota Avensis värskeimat mudelit, millega võitja saab kuus kuud tasuta sõita. Kuni võitja selgumiseni jääb modellisaate logosid kandev masin aga kohtunike käsutusse.

Selgusid ka väikesed muudatused kohtunike ridades. Urmas Väljaots andis teada, et seoses uue töökohaga Londonis Burberry moemajas ei saa tema enam kuigi tihti Eestis viibida. Tema koht ei jäänud aga tühjaks. Selle sai endale moeportaali Catwalk toimetaja Mari-Liis Helvik, keda modellisaate püsivaatajad mäletavad kui eelmiste hooaegade külaliseksperti.

Foto: Kanal 2

Mari-Liis sai endale veel ühe rolli - esmakordselt «Eesti tippmodelli» ajaloos on üks kohtunikest modellihakatistega pidevalt koos, jälgides muu hulgas ka nende käitumist ning neid vajadusel toetades või korrale kutsudes. Mari-Liisist saab seega modellide põhiline tugiisik ning sõnumitooja kaaskohtunikele Liisi Eesmaale ja Toomas Volkmannile.

Seekord asub modellide villa Meriväljal. Vaimustus uhkest majast aga vaibus hetkeks, kui selgus, et kohti on olemas vaid 12 võistlejale. Kes ees, see mees, ja paraku pidi keegi diivaniga leppima. Voodikohast jäi ilma Evelina, keda pahandas Joosepi käitumine - selle asemel, et koht tüdrukule loovutada, otsustas Joosep naiste tuppa magama minna.

Foto: Kanal 2

Kohe ootas modelle ka esimene üllatav ülesanne. Nimelt käskis Mari-Liis neil aja peale kohvrid tuppa viia ja endale voodikoht leida. Kes sellega esimesena hakkama sai, pääsed kõige esimesena aardekambrisse.

Aardekamber on modellisaates samuti uus nähtus - tegemist on sponsorite välja pandud kosmeetikast, väärisehetest ja -kelladest ning moodsatest rõivastest pungil toaga, kuhu edaspidi hakkavad pääsema vaheauhindade võitjad. Iga auhinnavõitja võib endale valida terve sületäie kingitusi. Et aga esimesena selle au osaliseks saanud Dianale langes see võimalus niisama sülle, tekitas see teistes rohelist kadedust.

Foto: Kanal 2

Sisseelamiseks pikalt aega ei antud. Kohe avapeo järgsel hommikul tuli modellidel sõita esimesele pildistamisele, sest kõrgel Laulukaare serval ootas ees Instrumentariumi päikeseprillide fotosessioon. Modellid kandisd Kirill Safonovi imelisi kleite. 

Kõrgel tuule käes hakkasid mõnelgi jalad värisema ning fotograaf Kirill Gvozdev ei jäänud alati rahule. Samuti elasid modellid üle vapustuse, kui otse nende silme all vigastas end laulukaare servalt köiega alla hüpanud ekstreemsuseotsija. Hirmsad karjed kaikusid veel kaua modellidel kõrvus ning neil oli üha suurem hirm oma jalg ebakindlale katusele tõsta.

Foto: Kanal 2

Kõige kehvema tulemuse said Evelina ja Alice. Kuid Mari-Liis leidis, et üks neist võiks siiski lisapunkti teenida. 

Ta andis tüdrukutele võimaluse omavahel otsusele jõuda, kumb seda rohkem vääris. Lisapunkti teenimiseks oli vaja laulukaare servalt alla hüpata just nii, nagu seda tegi päeval viga saanud ekstreemturist. Evelina ja Alice olid mõlemad hakkamist täis ja valmis oma hirmu ületama ning kuna nad ei suutnud valikut teha, läks hääletuseks. Enamiku käed tõusid paraku Evelina vastu ning võimaluse lisapunkt teenida sai Alice.

Foto: Kanal 2

Evelina võttis kaaslaste otsust väga südamesse. Eriti kurvastas teda, et tema vastu hääletas fotosessioonil temaga paaris pildistanud Taavet. Kui Alice siirdus  hüppele, jäi Evelina kaare alla tujutsema ja pisaraid valama. Ta tundis end reedetuna. «Ma arvasin, et mul on siin rohkem sõpru,» nentis ta kurvalt. Mari-Liis aga arvas, et Evelina peaks kaaslaste otsusest oma järeldused tegema ning hoiatas, et selline see modellimaailm ongi - karmis konkurentsis võib pealtnäha parim sõber sulle noa selga lüüa.

Foto: Kanal 2

Järgmisel päeval tuli modellidel end proovile panna moelaval. Taimetoidurestoranis Bliss ootas neid moeshow, kus tuli publiku ees esitleda LA'V Eco Fashion ökorõivaid ning Vivian Vau kingi. Üllatuslikult tuli modellidele kõnnikoolitust tegema eelmise hooaja üks edukamaid võistlejaid Jekaterina Bulgarina, kes töötab modellina nii Eestis kui ka Milanos. Kui poodiumil juba piisavalt harjutatud ja ees seisis lavale minek, ootas võistlejaid rabav üllatus - harjutuspoodiumi asemel seisis nende jalge ees kaetud söögilaud koos õhtustajatega!

Oma kõnnakut jälgida oli väga raske, sest söögilaud-laval võttis publik parajasti einet ja jõi veini. Taavet ei suutnudki lauale astuda ja keeras segadusse sattunult otsa ringi.

Foto: Kanal 2

Pärast moedemonstratsiooni otsustasid kohtunikud, et kõige nõrgemad olid Taavet ja Alice. Nemad pidid karistuseks jalgsi Kristiinest Meriväljale kõndima.

Kui ülejäänud võistlejad kergete südametega modellimajja jõudsid, ootasid neid juba ees tõsiste nägudega Liisi ja Toomas. 

Foto: Kanal 2

Selgus, et tegemist on esimese väljahääletusega ning modellide näod venisid pikaks. Kohtunikud selgitasid, et ka väljahääletuste kord on sel hooajal teistmoodi ja kõik saab toimuma väga ootamatult. Kohtunikud võivad oma uue autoga kohale sõita millal iganes. Nad võivad võistlejaid oodata modellimajas, aga ka setil või koguni maanteel.

Peagi sai siiski taas kergendatult hingata - seekord ei läinud keegi koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles