Video: Pariisi metroo taskuvaras päästis inimese

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Prantsusmaa pealinnas Pariisis sai kangelaseks taskuvaras, kes metroos päästis inimese, samas kui veel üks isik ei liigutanud lillegi.

Juhtumi jäädvustas Pariisi metroo turvakaamera, edastab The Local.

«Sellel taskuvargal on südametunnistus, samas kui juhtumit näinud isik on argpüks,» sõnas Pariisi politsei esindaja Emmanuelle Oster.

Kaamera jäädvustas, kuidas taskuvaras võtab metroos magama jäänud joobes mehe taskust ta rahakoti. Hetk hiljem on taskuvaras kadunud ning joobes meest on näha liikumas metroorööbaste suunas ning rööbastele kukkumas.

Metroos olnud veel üks isik lihtsalt vaatab juhtunut pealt ega tee mitte midagi. Pealtvaataja  keerab lõpuks selja ja lahkub kaamera vaateväljast.

Siis on näha jaama suunas metroorongi liikumas ja peatumas. Järgmisena on kaamera vaateväljas taas taskuvarast näha jooksmas ja ta aitab joobes mehe tagasi platvormile.

Turvakaamera salvestist kommenteerib Pariisi politsei esindaja Emmanuelle Oster, kes rõhutab asjaolu, et halvaks peetud taskuvaras osutub tegelikult heaks samariitlaseks.

Seda ebatavalist videoklippi on vaadatud rohkem kui viis miljonit korda ning seda kajastas laialt Prantsuse meedia.

Osteri sõnul on tavaline, et varajastel hommikutundidel liigub Pariisi metroos taskuvargaid, kes otsivad joobes või öisest vahetusest koju sõitvaid reisijaid.

Politseiniku sõnul on need taskuvargad nagu varahommikused laibaröövlid, kuna nende ohvrid on enamjaolt purjus või uimased.

Kuid videol olev taskuvaras näitas üles inimlikkust ja päästis inimelu.

«Ta teab, et on varas ja see teeb temast kurjategija, kuid temas on inimlikkus, kuna ta päästab elu. See taskuvaras sai oma elu õppetunni, kuid selle sai ka varajasel hommikutunnil metroos olnud veel üks isik, kes vaatas juhtunut lolli näoga pealt,» arvas Oster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles